Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno promjena

FIFA donijela odluku o ugovorima igrača i isplatama transfera, ali to neće vrijediti u jednom slučaju

Međunarodni nogometni savez donio je odluku prema kojoj je odlučio produžiti aktualne ugovore igračima do kraja sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA je u svom internom dokumentu na kojemu je radila posebna radna skupina zadužena za koronavirus donijela odluku prema kojoj bi se trenutačno važeći ugovori klubova s igračima i trenerskim osobljem trebali produžiti sve do završetaka natjecanja koja su proteklih tjedana prekinuta.

U istom se dokumentu predlaže i promjena termina za prijelazne rokove koji bi se trebali uskladiti s datumima odigravanja nove sezone, a od klubova i igrača se traži zajednički rad na pronalaženju rješenja vezanog za plaće tijekom prekida natjecanja.

FIFA je radnu skupinu oformila 18. ožujka.

"U slučaju da dođe do preklapanja dviju sezona i/ili razdoblja registracije igrača, prioretet se daje bivšem klubu koji bi trebao završiti sezonu s originalnom postavom kako bi se sačuvao integritet domaćih prvenstava. To ne vrijedi ukoliko se sve zainteresiane strane slože za suprotno rješenje. Isplate transfera između klubova bi također trebale biti odgođene sve do početka nove sezone", stoji u FIFA-inu dokumentu u kojem se preporučuje korištenje novoformiranog "Fonda za profesionalne igrače" kako bi se pomoglo klubovima koji se nađu u financijskim problemima.

gol expired Je li kucnuo čas za Modrićev odlazak? Real će poštovati želje svoje legende, na stolu je basnoslovna ponuda divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider