Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Bili smo najbolji''

FIFA ne priznaje Zvezdi naslov svjetskog prvaka: Srbi u šoku, Savićević poludio

Crvena zvezda ne može se više smatrati svjetskim klupskim prvakom, priopćila je to FIFA.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA je priopćila da svjetskim klupskim prvacima smatra samo one klubove koji su osvajali Fifino Svjetsko prvenstvo osnovano 2000. godine. Prema tome, Crvenoj zvezdi kao i mnogim drugim klubovima više ne pripada naslov svjetskog klupskog prvaka.

Svi klubovi koji su prije toga osvajali Interkontinentalni kup, a za njega su se borili prvaci Europe i Južne Amerike, bit će uskraćeni za tu titulu.

"FIFA je prepoznala i cijenila osnivanje svjetskih klupskih prvenstava tijekom povijesti, a takva je situacija i s Interkontinentalnim kupom. Ipak, FIFA od 2000.godine organizira Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem nastupaju prvaci svih šest konfederacija i samo te prvake smatra svjetskim klupskim prvacima", stoji u odgovoru Fife.

Prema tome, po novoj Fifinoj odredbi, svjetski klupski prvaci su samo Barcelona (tri puta), Real Madrid (dva puta), Corinthians (dva puta), Bayern, Sao Paulo, Internacional, Inter, Milan i Manchester United.

Legendarni član generacije Crvene Zvezde koja je pokorila Europu, Dejan Savičević, šokiran je takvom odlukom.

"Bili smo najbolji. I točka. Netko u Fifi se glupira i želi mijenjati povijest. Nije mi jasno kome je palo na pamet nakon toliko godina mijenjati povijesti. To je čista nebuloza. Uvijek su klubovi iz Europe i Južne Amerike odlučivali o naslovu najboljih i Crvena Zvezda će za mene zauvijek ostati klupski prvak svijeta", rekao je Savičević za srpske medije.

Podsjetimo, Zvezda je 1991. godine u Tokiju pobijedila čileanski Colo-Colo s 3:0.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider