Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Logična odluka

FIFA uvažila zahtjev Ukrajinaca: Posljednjeg sudionika Svjetskog prvenstva saznat ćemo u lipnju

Tako je dvoboj Škotska - Ukrajina, koji je trebao biti odigran 24. ožujka, odgođen za lipanjski termin za reprezentativne utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. između Škotske i Ukrajine bit će odigrana u lipnju, a ne u ožujku, odlučili su u Uredu FIFA organizacijskog odbora na zahtjev koji je 3. ožujka uputio Ukrajinski nogometni savez.

Ukrajinci su u svom zahtjevu za odgodom utakmica kao razlog naveli "nemogućnost organizacije putovanja i treninga za reprezentaciju u sadašnjim okolnostima", navodi se u službenom priopćenju Fife.

Nakon konzultacija s Uefom i četiri reprezentacije koje se nalaze u skupini A dodatnih kvalifikacija, jednoglasno je odlučeno da u duhu solidarnosti taj zahtjev bude prihvaćen. Tako je dvoboj Škotska - Ukrajina, koji je trebao biti odigran 24. ožujka, odgođen za lipanjski termin za reprezentativne utakmice. U istom će terminu biti odigrana i finalna utakmica u toj skupini u kojoj će pobjednik dvoboja Škotska - Ukrajina za plasman na Svjetsko prvenstvo u Katru igrati protiv pobjednika utakmice Wales - Austrija.

Poljska izravno u finalu doigravanja

Odlučeno je i da se Poljskoj dodijeli izravan plasman u finale dodatnih kvalifikacija, što je posljedica odluke o suspenziji Ruskog nogometnog saveza iz svih natjecanja pod ingerencijom Fife i Uefe.

Poljska će finalnu utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo igrati 29. ožujka protiv pobjednika dvoboja Švedska - Češka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider