Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale uoči Božića

FIFA objavila termine za Katar: Igrat će se i po četiri utakmice dnevno!

Zbog nikad manje udaljenosti između stadiona bit će moguće da navijači u jednom danu budu čak na dvije ili više utakmice SP-a, što je dosad bilo nemoguće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni zaljubljenici širom svijeta imat će tijekom Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru uzbudjivi TV-maraton jer će tijekom grupne faze mundijala svakodnevno biti čak četiri utakmice.

U srijedu je objavljen program SP 2022, a najveća novost su četiri utakmice dnevno u rasponu od 11 sati, a osim TV gledatelja neće biti zakinuti ni navijači koji će doći u Katar. Naime, zbog nikad manje udaljenosti između stadiona bit će moguće da navijači u jednom danu budu čak na dvije ili više utakmice SP-a, što je dosad bilo nemoguće.

Prva utakmica počet će u 11:00 po srednjoeuropskom vremenu, a četvrta u 20:00.

Otvarajuća utakmica prvenstva bit će 21. studenoga na Al Bayt stadionu u obliku šatora, na kojem stane 60.000 gledatelja, a finale 18. prosinca na stadionu Lusail.

FIFA je objavila da će čekati s ždrijebom sve do ožujka ili travnja 2022. godine, ako to dopusti situacija s koronavirusom, a tada će biti objavljen i konačan raspored mundijala, prvoga koji će se održati u kasnu jesen zbog vrućina u tom dijelu Azije.

Organizatori su priopćili kako je 85 posto posla na stadionima dovršeno, a čak 90 posto puteva i infrastrukture već sagrađeno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider