Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U povijesnim knjigama

FIFA objavila posebne rekorde Svjetskog prvenstva: Perišić i Subašić za anale

Svjetsko prvenstvo obilježilo je nekoliko hrvatskih nogometaša, a posebno se ističu Luka Modrić, Ivan Perišić i Danijel Subašić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić završio je Svjetsko prvenstvo nagradom za najboljeg igrača turnira te tako ušao u odabrano društvo besmrtnika poput Pelea, Kempesa, Cruyffa, Maradone, Zidanea, Romarija, Ronalda, Kahna, Forlana i drugih koji su se okitili tom titulom.

Doduše, ovo prvenstvo iznjedrilo je još nekoliko hrvatskih igrača koji će ostati upisani u povijesne knjige svjetskih prvenstava. Tu mislimo prvenstveno na Perišića i Subašića, koji su se našli u FIFA-inoj objavi najzanimljivijih podviga.

Ivan Perišić ostat će upamćen kao igrač koji je najviše pretrčao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, što je impresivan podatak. Veznjak Intera pretrčao je ukupno 72,5 kilometara, najviše od svih igrača. Na prošlom SP-u to je bio Nijemac Thomas Müller, koji je pretrčao ukupno 84 kilometra, a četiri godine prije njega Xavi (80 kilometara).

Četiri obranjena jedanaesterca Danijela Subašića smjestila su ga uz bok ikonama poput Haralda Schumachera, koji je branio za Zapadnu Njemačku, te Argentinca Sergija Goycochee. Također, Hrvatska je postala tek druga reprezentacija koja je u tri uzastopne utakmice morala igrati produžetke nakon Engleske 1990. godine.

Uz to spomenimo i kako je prošlo 40 godina otkada u finalu Svjetskog prvenstva nije bilo barem jednog igrača Intera ili Bayern Münchena. U ovogodišnjem finalu Bayern je zastupao Corentin Tolisso, koji je ušao kao zamjena protiv Hrvatske, dok su Inter predstavljali Ivan Perišić i Marcelo Brozović.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider