Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema izbacivanja Irana

"Ma to je čista utopija": FIFA ubila svaku nadu Talijana da će ići na Svjetsko prvenstvo

FIFA je odlučila kako neće izbaciti Iran sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su izabranici hrvatskog trenera Dragana Skočića davno osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo, nastup iranske nogometne reprezentacije u Kataru bio je pod velikim upitnkom zbog sramotnog ponašanja vlasti prema ženama.

Policija je zabranila ženama odlazak na utakmicu protiv Libanona, a otišli su toliko daleko da su ih policajci i zaštitari prskali suzavcima kako ne bi ušle na tribine. To je razbjesnilo FIFA-u, ali i brojne članice koje su nagađale da bi svjetska nogometna organizacija zbog toga mogla izbaciti Iran sa Svjetskog prvenstva.

Da se to zaista dogodilo, FIFA bi sasvim sigurno dodijelila pozivnicu Italiji koja se nije uspjela plasirati na svjetsku nogometnu smotru. Međutim, nada Talijana bila je kratkog vijeka.

Jakosne skupine na ždrijebu Evo kako će izgledati ždrijeb za SP u Kataru: Pogledajte najtežu i najlakšu skupinu za Vatrene divider

Ako je suditi riječima Eveline Christillin, članice Vijeća FIFA-e odlazak Italije na Svjetsko prvenstvo je čista utopija.

"Nikada nismo razgovarali o tome da Iran isključimo sa Svjetskog prvenstvo. Čak i da smo to učinili, na Svjetsko prvenstvo bi išla neka druga azijska ekipa. Izbacimo iz glave tu ludu ideju da bi Italija išla u Katar, to je nemoguće. To je utopija", kazala je Christillin i tako otklonila svaku dvojbu.

Inače, sutra od 18 sati u Dohi je na rasporedu ždrijeb za grupe Svjetskog prvenstva u Kataru.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider