Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
elf s rezervama do trona

Smjena na vrhu FIFA-ine ljestvice, Hrvatska konačno napredovala!

Službena FIFA-ina ljestvica najboljih reprezentacija ne izlazi do četvrtka, no neke stvari već su jasne.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako nova službena FIFA-ina ljestvica najboljih reprezentacija svijeta izlazi tek u četvrtak, već je sada jasno da na samom vrhu dolazi do promjene, ali i do nekoliko drugih velikih iznenađenja. Iza nas je mjesec u kojem smo imali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji te Kup konfederacija.

Hrvatska će na najnovijoj ljestvici zauzeti 15. poziciju, što je skok od tri mjesta u odnosu na početak prošlog mjeseca. Vatreni su izgubili od Islanda u kvalifikacijama, ali su svejedno napredovali zahvaljujući slabijim rezultatima konkurencije ispred. Preskočili smo Meksiko, Urugvaj i Wales, koji je pao za čak sedam mjesta i sada je 20.

Nova najbolja reprezentacija svijeta, zahvaljujući osvajanju Kupa konfederacija, i to uglavnom s rezervama, jest Njemačka! Elf je izgurao Brazil s trona koji je južnoamerička reprezentacija držala od travnja.

Skok na četvrto mjesto ostvario je Portugal, koji je Kup konfederacija završio na trećem mjestu. Iako je igrao u finalu, Čile je pao za čak tri mjesta i sada je sedmi, a sve zbog samo jedne pobjede na Kupu konfederacija. U skupini su dva puta remizirali i upisali jednu pobjedu, a onda su u polufinalu slavili nakon jedanaesteraca, da bi u finalu izgubili s 1:0.

Švicarska se popela za četiri pozicije i sada je peta, dok Poljska bilježi najbolji renking u povijesti – šesto mjesto. Obje su reprezentacije napredovale četiri mjesta u odnosu na prošli mjesec.

Zanimljivo, Španjolska, Italija i Engleska nisu više stanovnici Topa 10, već zauzimaju mjesta od 11. do 13. Peru je 14., a nakon njega slijede Vatreni. Iza nas smjestili su se Meksiko, Urugvaj, Švedska, Island i Wales...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider