Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FIFA i UEFA prijete suspenzijom Bosni i Hercegovini

Nogometni savez Bosne i Hercegovinem (NSBIH) došao je na udar FIFA-e i UEFA-e koje su zaprijetile klubovima i reprezentaciji susjedne države zabranom nastupa u svim međunarodnim natjecanjima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna i Europska nogometna federacija jasno su upozorili nogometne čelnike u BiH da bi neuspjeh u uspostavi novoga statuta, kojim bi savez napokon imao jednog predsjednika, mogao dovesti do suspenzije.

Skupština NSBIH-a glasovala je protiv ukidanja sadašnje prakse prema kojoj savezom upravlja tročlano predsjedništvo koje čine predstavnici svake od tri dominantne etničke skupine u BiH. Delegati FIFA-e i UEFA-e isti su trenutak napustili sjednicu, poručivši kako će njihovi izvršni odbori donijeti odluku o mjerama protiv NSBIH-a.

Od završetka rata 1995. godine NSBIH vodi predsjedništvo koje čine po jedan predstavnik hrvatske, srpske i bošnjačke zajednice. FIFA i UEFA ne dopuštaju da etnički kriteriji prevladaju nad profesionalnima i zato su zahtijevali da NSBIH napokon dobije jednog predsjednika, no to se nije dogodilo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider