Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakve legende

Sir Alex Ferguson u agoniji morao dati nagradu Kloppu, prisjetio se vlastitih riječi iz 2010. godine

Jürgen Klopp nagradu za menadžera godine primio je iz ruku onog najvećeg od svih.

Alex Ferguson, Jurgen Klopp i Gareth Southgate (Foto: Twitter)

Iako Liverpool nije došao do titule prvaka Engleske, sve što su napravili ove sezone na domaćim travnjacima, uključujući osvajanje oba kup natjecanja, rezultiralo je nagradom za menadžera sezone Jürgenu Kloppu.

Nijemac je istu dobio po drugi put, nakon što mu je ista uručena i prije dvije godine, a ovog puta u ruke mu je je predao onaj koji je istu osvajao najviše puta, čak 11. Naravno, radi se o legendi svih legendi, Sir Alexu Fergusonu.

Klopp ispred Guardiole

Klopp je nakon primanja nagrade rekao kako je ponosan dobiti nagradu za koju glasaju njegovi kolegi na klupama drugih klubova i da je to posebna čast, ali kako inače ne vjeruje u individualne nagrade unutar sporta kao što je nogomet.

Ono puno zanimljive događalo se između Fergusona i Kloppa, gdje je Škot bio jako dobro raspoložen pa se našalio na vlastiti račun.

"Ovo je agonija, potpuna agonija", rekao je Ferguson predajući nagradu svog 54-godišnjem kolegi, čovjeku koji je Liverpool ponovno vratio na vrh.

Šale tu nisu prestale, jer kad je trebalo fotografijom zabilježiti svečani trenutak Sir Alex je htio pobjeći, ali ga je Klopp manirom iskusnog braniča povukao nazad.

Ferguson je 2010. godine savjetovao Kloppa

Kasnije je medijima Ferguson otkrio koliko cijeni Kloppa, kojeg poznaje dugo vremena, još dok su se susretali na nekim seminarima. Otkrio je kako mu je 2010. godine dao savjet da ode u klub s poviješću, a sad je uz osmijeh otkrio kako nije sretan time što je rekao.

"Trebao sam mu reći da ode u Scunthorpe United", dodao je 80-godišnji Ferguson medijima, naravno bez namjera da tim putem uvrijedi spomenutog, od iduće sezone, člana petog ranga engleskog nogometa.

Ferguson se može nadati kako je njegov Manchester United, na čijoj je klupi sjedio od 1986. do 2013. godine te na čijoj svakoj domaćoj utakmici i dalje prisustvuje, povukao dobar potez angažirajući Erika ten Haga. Koliko god bili veliki rivali, ne sumnjamo da bi i onima u Liverpoolu bilo drago da najveći engleski derbi ponovno dobije obrise duela klubova iz samog vrha.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider