Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav je to preokret bio

Nekadašnji igrač Hajduka stigao u Dinamo: Svojedobno je šokirao Modre na Maksimiru

Rano se posvetio trenerskom pozivu, prvo u Zadru s kojim je potpisao povijesni rezultat i to upravo protiv Dinama na maksimirskom travnjaku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši izbornik hrvatske U-19 reprezentacije Ferdo Milin novi je član stručnog stožera Dinamove prve momčadi, a asistirat će glavnom treneru Damiru Krznaru, koji ga je pozvao da se priključi maksimirskoj struci, objavljeno je na stranici Dinama.

Najveći dio svoje igračke karijere Milin je proveo u rodnom Zadru, a kratko je nastupao i u dresu splitskog Hajduka.

Rano se posvetio trenerskom pozivu, prvo u Zadru s kojim je potpisao povijesni rezultat i to upravo protiv Dinama na maksimirskom travnjaku. Milin je predvodio zadarsku momčad do velikog preokreta u osmini finala hrvatskog Kupa ujesen 2012. godine. Dinamo je vodio s 2:0 sve do 83. minute nakon čega su gosti izjednačili, a u produžetku dohvatili i pobjedu. Na klupi Modrih tada je sjedio Ante Čačić...

Kasnije je Milin bio izbornik hrvatske juniorske reprezentacije, vodio je kadetski i potom juniorski uzrast Ujedinjenih Arapskih Emirata kao i mladu momčad Al Nassra iz Dubaija.

"Krznar i ja u stalnom smo kontaktu već četiri, pet godina, u svakodnevnoj smo komunikaciji, razmjenjujemo mišljenja, ideje... To je naposljetku i dovelo do ove suradnje. Njegov me poziv jako ugodno iznenadio. Za mene je ovo novi izazov, novi korak u karijeri. Dinamo je institucija, a rezultati sve govore. Nije mala stvar raditi u europskom klubu. Iznimna mi je čast biti ovdje", istaknuo je Milin.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider