Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sprema se invazija

Fenomenalni juniori Hajduka za povijest: Hoće li UEFA zbog njih mijenjati ustaljenu praksu?

Juniori Hajduka ispisali su povijest hrvatskog nogometa plasiravši se na Final Four Lige prvaka.

Kako i dolikuje s obzirom na veličinu uspjeha koji su postigli, uvodni dio novog izdanja podcasta Utakmicu po utakmicu bio je umnogome posvećen sjajnim Hajdukovim juniorima.

Prije analize utakmica HNL-a proteklog vikenda naši voditelji naklonili su se bilim tićima, koji su se plasirali među četiri najbolje momčadi Europe.

"Ne da su se oni provukli, nego su stvarno odigrali dobru, vrhunsku utakmicu. Trener Budimir sa suradnicima je odradio vrhunsku pripremu. To što oni igraju, ima nekih stvari u kojima se stvarno može uživati ako voliš nogomet i tu neku taktičku stranu. Kako je Kavelj u fazi obrane treći stoper, a zapravo je drugi veznjak. Kako se Brajković ubacuje u sredinu kao desno krilo, kako Antunović sudjeluje u izgradnji napada, kako Hrgović juriša naprijed u 90. minuti u gostima kod Borussije i sudjeluje u akciji s Ćalušićem i Skokom, koji su još kadeti. Nevjerojatna sezona, cijela sezona je čudo. Dobra stvar je ono što je rekao kapetan Capan na kraju: 'Koga točno da se mi bojimo?' Izbacili su Šahtar, City i Borussiju", rekao je Igor Ćurković.

"Ništa, po titulu, Bože moj", poručio je Ivan Ljubić.

Final Four juniorske Lige prvaka već se godinama igra na malenom stadionu u Nyonu, gdje se nalazi i sjedište UEFA-e. Međutim, kapacitet tog stadiončića iznosi tek oko 4000 mjesta, a prema nekim najavama, u Švicarskoj bi se sveukupno moglo naći i više od deset tisuća Hajdukovih navijača.

"Bit će zanimljivo gdje će i kako će se odigrati Final Four jer već sad je ogromna navala navijača Hajduka koji žele to doći gledati uživo. Onaj stadiončić ili, bolje reći, igralište u Nyonu je smiješno", kazao je Ćurković.

"Možda ovo dugoročno promijeni pristup UEFA-e prema tom natjecanju", poželio je Ljubić.

Cijela 28. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider