Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GOTOVO JE!

Fenerbahče potvrdio dolazak Dominika Livakovića!

Dominik Livaković stiže u slavni turski klub u velikom transferu.

Dominik Livaković (Foto: Afp)

Na dan utakmice Dinama i Sparte slavni turski klub Fenerbahče potvrdio je kako tijekom srijede na liječnički pregled stiže Dominik Livaković.

Transfer je to koji se dugo čekao, a sada je konačno i potvrđen. Ostao je još potpis ugovora, koji će se dogoditi nakon obavljenog liječničkog pregleda.

''Naš je klub postigao dogovor s Livakovićem i Dinamom. Stiže danas na liječnički pregled i dovršetak transfera'', objavio je turski klub na Instagramu.

Dinamo bi trebao inkasirati oko devet milijuna eura te bi do još jednog milijuna mogao doći kroz bonuse. Upravo je cifra od 10 milijuna eura bila odštetna klauzula ispod koje na Maksimiru nisu htjeli ići.

Dugo se pričalo o odlasku Livakovića iz Dinama, praktički posljednje tri godine. Najviše ovog ljeta kada su se osim Fenerbahčea spominjali španjolski klubovi, najprije Villarreal, pa potom Almeria te na kraju Sevilla.

Fener ostao bez vratara, htjeli su Livija odmah

Turci su ga najviše htjeli te su ga na kraju i doveli u svoje redove. Požurili su s transferom jer je njihov prvi vratar Altay Bayindir prije dva dana prešao u Manchester United uz odštetu od 7 milijuna eura.

Livaković (28) je karijeru započeo u rodnom Zadru, bio je član i Zagreba, a za Dinamo je dosad skupio 293 nastupa. Za reprezentaciju Hrvatske ima 45 nastupa te osvojenu srebrnu i brončanu medalju sa svjetskih prvenstava.

Na vratima Dinama protiv Sparte trebao bi braniti Nevistić, koji je prije nekoliko sezona i doveden kao zamjena za Livakovića, a sada će nakon podužeg sjedenja na klupi napokon dobiti svoju priliku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider