Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fenomenalni klinac

Ugledni insajder za transfere otkrio: Idući suparnik Dinama u zadnji čas htio izvesti "otimačinu"

Romeo Lavia ovog je ljeta iz Manchester Cityja prešao u Southampton.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U moru priča iz nedavno završenog ljetnog prijelaznog roka, naročito iz samog finiša, interesantna je i ona koju je plasirao Fabrizio Romano.

Čovjek koji je u posljednje vrijeme najpoznatiji insajder u svijetu nogometa kad su u pitanju transferi objavio je da je posljednjeg dana prijelaznog roka Chelsea pokušao iz Southamptona dovesti Romea Laviju.

Ovaj iznimno talentirani defenzivni vezni (rođen 6. siječnja 2004.) prije dva mjeseca došao je u Southampton iz Manchester Cityja. Zbog prejake konkurencije u veznom redu Građana, Lavia nije mogao računati na ozbiljniju minutažu na Etihadu pa je Pep Guardiola pozitivno odgovorio na ponudu Southamptona od 12 milijuna eura.

City ima klauzulu, ali ne i pravo prvokupa

Toliko je iznosila odšteta i Lavia je potpisao petogodišnji ugovor sa Svecima, ali prilikom prodaje City je inzistirao na ugradnji klauzule prema kojoj ga mogu kupiti natrag za iznos od 40 milijuna funti (oko 46 milijuna eura). Southampton je na to pristao i mladi Belgijanac je preselio na jug Engleske gdje se vrlo brzo ustalio u početnoj postavi svog novog kluba.

Njegovu izvrsnu prilagodbu u novoj sredini pratio je Chelsea i htio ga dovesti na Stamford Bridge već sad. Kako javlja Romano, iz Londona je u Southampton stigla ponuda teška čak 50 milijuna funti (oko 58 milijuna eura), ali u Southamptonu nisu ni trepnuli.

Zadovoljni su što ga imaju u svoim redovima, a vjerojatno nisu htjeli zbog tih 10-ak milijuna funti pokvariti dobre odnose uspostavljene s Manchester Cityjem. Uostalom, tko zna - ako se Lavia nastavi razvijati na način na koji se to očekuje, lako moguće da na St Mary's stadion dođe i puno lukrativnija ponuda od ove Chelseajeve.

Tako je trener Thomas Tuchel ostao bez željenog pojačanja, a vidjet ćemo s kakvom će momčadi istrčati u Zagrebu ovog utorka, kada Bluesi gostuju kod Dinama u sklopu prvog kola skupine E Lige prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider