Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Noćima išli u McDonald's"

Obećavajuća karijera otišla u pogrešnom smjeru zbog "loših odluka": Odrastao je s Ronaldom, a danas ga nema nigdje

Fabio Paim danas je potpuni anonimac, a mogao je biti planetarno popularan.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Veličanstvena karijera Cristiana Ronalda i dalje traje, prošlo je više od 20 godina otkako je Portugalac ušao u seniorski nogomet igrajući tada za Sporting Lisabon.

Sve ono što je kasnije napravio je za povijest, sa svojim golovima i trofejima svrstao se u uski krug najvećih likova te igre.

No malo se zna o njegovim nogometnim počecima. Davno ranije, još tamo u 90-im godinama prošlog stoljeća, zajedno s Ronaldom trenirao je Fabio Paim, ekstratalentirani klinac kojem su mnogi predviđali i veću karijeru nego Cristianu, ali to se nije ostvarilo.

"Žalim za nekim odlukama koje sam donio, to me je koštalo velike karijere", ispričao je Paim u intervjuu za The Sun.

Fabio Paim i CR7 noću išli jesti u McDonald's

S Ronaldom se upoznao 1993., kad su obojica imali osam godina i bili u Sportingovoj akademiji. Postali su prijatelji, osim treniranja nogometa zajedno su išli i na ljetovanja, ali Paim nije dosegnuo Ronaldovu razinu, ni približno.

"Živjeli smo u to doba na stadionu u blizini kojeg je bio McDonald's. Znali smo noću otići uzeti hamburgere koji nisu bili dovoljno dobri za prodaju. U klubu su bili upoznati s tim, nije to kao što je sad. Ronalda pamtim kao velikog radnika, kao nekog tko je htio da bude najbolji i taj ga je trud i doveo tu gdje jest", ispričao je Paim engleskim novinarima koji su ga podsjetili na Ronaldovu izjavu iz 2003. godine.

Kad je došao u Manchester United, izjavio je: "Ako mislite da sam ja dobar, čekajte da vidite Fabija Paima."

"Da sam uložio jednak trud i bio jednako predan, bio bih bolji od Cristiana. Bolji sam bio po pitanju tehnike, kao mali Ronaldinho, ali ne gleda se samo tehnika", kazao je Paim.

Otkrio je da s Ronaldom više nije u kontaktu, ali i da je gledao njegov trening s prozora zatvorske ćelije prije nekoliko godina. Naime, bio je zatvoren zbog sumnje u preprodaju droge, a kasnije se ispostavilo da nije kriv.

Većinu karijere proveo je igrajući u portugalskim klubovima, a okušao se i na Malti te u Katru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider