Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lampard dobro krenuo

FA kup: Sigurne pobjede Manchester Cityja i Evertona

Frank Lampard je svoj boravak na klupi Evertona započeo uvjerljivom 4-1 (1-0) pobjedom protiv Brentforda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja opravdali su ulogu favorita protiv Fulhama u susretu 16-ine finala engleskog FA Kupa, vodeći sastav Premier lige nadigrao je vodeći sastav Championshipa sa 4-1 (2-1).

Goste je u vodstvo doveo Fabio Carvalho u 5. minuti, no domaći su već do odmora preokrenuli preko Gundogana u 6. i Stonesa u 13. minuti, da bi konačni rezultat postavio Mahrez s dva gola početkom nastavka, u 53. iz 11-erca i 58. minuti.

Frank Lampard je svoj boravak na klupi Evertona započeo uvjerljivom 4-1 (1-0) pobjedom protiv Brentforda. Strijelci za Everton bili su Mina (31), Richarlison (48), Holgate (62) i Townsend (90+1), dok je nadu Brentfordu nakratko vratio Toney (54-11m).

Ranije u subotu plasman u osminu finala su nakon velike borbe protiv niželigaša izborili Chelsea i West Ham United. Chelsea je na svom Stamford Bridgeu ugostio trećeligaša Plymouth te pao u rezultatski zaostatak već u 8. minuti kada je Gillesphey svladao Arrizabalagu. Ipak, na odmor se otšlo s rezultatom 1-1 jer je Azpilicueta u 41. minuti uspio poravnati.

Do isteka 90. minute rezultat se više nije mijenjao, da bi u 105. minuti Marcos Alosno doveo Chelsea u vodstvo. Imao je Plymouth u samoj završnici veliku priliku poravnati na 2-2 i izboriti 11-erce, ali je kazneni udarac Hardiea u 118. minuti obranio Arrizabalaga. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 82. minute.

West Ham je bio na pragu sramotnog ispadanja na gostovanju kod šestoligaša, Kidderminster je vodio sa 1-0 od 19. minute golom Pennyja, ali u prvom minuti sudačke nadoknade Rice je uspio pogoditi za 1-1. Na samom kraju produžetka, u 120. minuti Bowen je osigurao pobjedu West Hama i spasio ga mogućnosti da o prolasku odlučuju 11-erci. Nikola Vlašić igrao je za West Ham do 77. minute.

 

Rezultati 16-ine finala:

Petak:
Manchester United - Middlesbrough 8-9 - 11-erci (1-1)
Subota:
Chelsea - Plymouth Argyle 2-1 - produžetak
Kidderminster Harriers - West Ham United 1-2 - produžetak
Crystal Palace - Hartlepool United 2-0
Huddersfield Town - Barnsley 1-0
Peterborough United - Queens Park Rangers 2-0
Southampton - Coventry City 2-1 - produžetak
Everton - Brentford 4-1
Stoke City - Wigan Athletic 2-0
Manchester City - Fulham 4-1
Wolverhampton Wanderers - Norwich City 0-1
Kasnije igraju:
Cambridge United - Luton Town
Tottenham Hotspur - Brighton and Hove Albion
Nedjelja:
Liverpool - Cardiff City
Nottingham Forest - Leicester City
Bournemouth - Boreham Wood

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider