Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sporne odluke

Man City bio blizu šokantnog ispadanja, pomogli im suci: Kontroverzni preokret Građana!

Iza utakmice su ostali veliki repovi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja izborili su plasman u polufinale FA kupa nakon što su na gostovanju pobijedili drugoligaša Swansea City sa 3:2 postigavši tri gola u posljednjih 20 minuta.

Međutim, iza utakmice su ostali veliki repovi jer su gosti drugi gol zabili iz sumnjivo dosuđenog kaznog udarca, a treći iz očitog zaleđa.

Domaćin je poveo u 20. minuti golom Matta Grimesa iz jedanaesterca. Kazneni udarac je izborio Connor Roberts prevarivši Fabiana Delpha koji je zakasnio s reakcijom i oborio domaćeg veznjaka.

Samo devet minuta kasnije Labudovi su izveli fantastičnu kontru koju je sjajnim golom realizirao Bersant Celina, inače igrač Cityja na posudbi u redovima velškog kluba.

Aktualni engleski prvak je u prvom dijelu imao četiri sjajne prilike, no Šveđanin Kristoffer Nordfeldt je branio fantastično.

City se vratio u život u 69. minuti kada je Bernardo Silva iskoristio pogrešku domaće obrane zabivši za 2:1.

Devet minuta kasnije gosti su izjednačili iz dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca. Jedanaesterac je izveo Sergio Aguero pogodivši vratnicu, no lopta se odbila u švedskog vratara završivši u mreži. Samo tri minute kasnije Šveđanin je u razmaku od svega nekoliko sekundi dva puta sjajno reagirao.

Prvo je Sterlingov udarac skrenuo u vratnicu, a potom obranio Agueru koji je natrčao na odbijanac. U 87. minuti niti sjajni Šveđanin ništa nije mogao. Bernardo Silva je ubacio, a Aguero zabio za 3:2, ali iz zaleđa.

U ranije odigranom susretu Watford je pobijedio Crystal Palace sa 2-1.

Domaćin je poveo u 27. minuti golom Etieena Capouea, izjednačio je Mitchy Batshuayi u 62. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Andre Gray u 79. minuti.

Watford se sedmi put u povijesti plasirao u polufinale FA kupa, no samo je jednom stigao do finala, 1984. pod vodstvom Grahama Taylora. No, u finalu je izgubio od Evertona sa 0:2.

Večeras se još sastaju Wolverhampton i Manchester United, a posljednji četvrtfinalni par je u nedjelju kada se sastaju Millwall i Brighton & Hove Albion.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider