Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prošli i Leicester i Sheffield

Spektakularna utakmica u FA kupu: Poslije devet golova i produžetaka Mourinhov Tottenham ispao!

Fenomenalan dvoboj odigran je na Goodison Parku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jednoj od najljepših utakmica sezone Everton je nakon produžetaka na Goodison Parku pobijedio Tottenham sa 5:4 izborivši plasman u četvrtfinale engleskog FA kupa.

Bila je to fantastična utakmica s devet golova i još niz prilika, te čak 43 udarca.

Gosti su poveli, Everton je potom imao 3:1 i 4:3, no Tottenham je uspio izjednačiti na 3:3 i 4:4 gurnuvši susret u produžetak. Ipak, u dodatnih 30 minuta Everton je uspio zabiti još jedan gol za konačnih 5:4.

Možda i najbolji igrač utakmice bio je Islanđanin Gylfi Sigurdsson koji je za pobjednički sastav postigao pogodak i upisao tri asistencije.

Tottenham je poveo već u 4. minuti golom Davisona Sancheza i odllično se držao do 35 minute, a tada je u razmaku od svega sedam minuta primio tri gola. Strijelci su bili Dominic Calvert-Lewin (36), Richarlison (38) i Gylfi Sigurdsson (43-11m). Spursi su u posljednjim trenucima prvog dijela smanjili preko Erika Lamele, da bi u 57. minuti Sanchez svojim drugim golom izjednačio na 3:3.

Kane drugi strijelac u povijesti Spursa

Drugi pogodak na utakmici zabio je i Richarlison u 69. minuti vrativši domaćine u novu prednost, no sedam minuta prije kraja susreta Spursi su uspjeli izjednačiti na 4-4 i gurnuti susret u produžetke. Pogodak je zabio Harry Kane koji je tako stigao do brojke od 209 golova u 318 nastupa postavši drugi najbolji strijelac u povijesti kluba. Više golova od njega zabio je tek Jimmy Greaves koji je u 379 nastupa postigao 266 golova.

Konačnih 5:4 postavio je u 97. minuti Bernard.

Plasman u četvrtfinale izborili su i Manchester City, Leicester City, te Sheffield United.

gol expired Manchester City izborio četvrtfinale FA kupa, jubilarna 200. pobjeda Guardiole divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider