Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osmina finala

Ždrijeb FA Cupa: Chelsea na Man Utd, kreatori senzacija igraju međusobno

Zanimljivo, ove će godine do četvrtfinala stići najmanje dva niželigaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvoboj Chelseaja i Manchester Uniteda najzanimljiviji je par osmine finala ovosezonskog izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Kupa, određeno je ždrijebom održanim u ponedjeljak.

FA Kup je ove sezone donio brojna iznenađenja, pa su već u ranoj fazi ispala tri od šest sastava koji se nalaze na vrhu Premier lige.

Vodeći Liverpool se oprostio već u 3. kolu porazom od Wolverhampton Wanderersa, trećeplasirani Tottenham Hotspur je u nedjelju izgubio od Crystal Palacea dok je peti Arsenal izgubio prije tri dana od Manchester Uniteda.

Za sastav koji od prošlog mjeseca vodi Ole Gunnar Solskjaer put ka trofeju i dalje je vrlo težak, nakon izbacivanja Arsenala Crveni vragovi će morati ponovno u London, ovoga puta na noge branitelju naslova Chelseaju.

Chelsea i Manchester United zajedno imaju 20 osvojenih Kupova, United 12, a Chelsea osam, što je za dva više no što ima 19 preostalih klubova koji su još uvijek u konkurenciji zajedno.

Treći favorit za osvajanje Kupa, Manchester City imat će značajnije lakši posao s obzirom da će igrati protiv boljeg iz susreta drugoligaša Middlesbrougha i četvrtoligaša Newport Countyja koji će morati odigrati još jedan dvoboj 4. kola s obzirom da su u prvoj utakmici remizirali.

Zanimljivo, ove će godine do četvrtfinala stići najmanje dva niželigaša jer će se u osmini finala sastati trećeligaš Wimbledon i drugoligaš Millwall te drugoligaš Swansea City i pobjednik susreta između petoligaša Barneta i drugoligaša Brentforda.

Upravo Wimbledon i Millwall kreirali su iznenađenja u prethodnom krugu; prvi su izbacili West Ham, a drugi Everton.

Susreti osmine finala igrat će se između 15. i 18. veljače. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider