Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Put ka uništenju

Evo što se krije iza ponoćne objave Hajduka: Za sve je kriv dio navijača

Hajduk je uz dosta muke pobijedio Goricu u 22. kolu SuperSport HNL-a.

Karlo Sentić i Marko Livaja (Foto: Cropix)

Nogometaši Hajduka osvojili su sva tri boda protiv fenjeraša Gorice u 22. kolu HNL-a. Marko Livaja zabio je za vodstvo Splićana, a nakon što su gosti iz Velike Gorice izjednačili, ukazao se Nikola Kalinić i probušio njihova vratara za pobjedu Majstora s mora.

Igra je bila daleko od onoga što priželjkuju navijači Hajduka, ali u ovom trenutku, dok se momčad još uvijek navikava na ideje novog trenera Ivana Leke, a i on na njih, najvažnija je za njih bila spoznaja da su sva tri boda ostala na Poljudu.

Svi u klubu i oko njega mogli su tako mirno na počinak jer je na zadovoljavajući način zaključen tjedan. No u nedjelju kasno navečer Hajduk se ipak oglasio na svom Facebooku, i to podrškom za svojeg vratara Karla Sentića.

"Navijači" ismijavali svojeg igrača zbog nekoliko loših ispucavanja

Mladi Dubrovčanin u nekoliko je navrata tijekom utakmice s Goricom loše ispucao loptu u prilično komotnim situacijama te ga je dio publike uzeo na zub. Prvo je krenulo sa zvižducima, a onda se to pretvorilo u ismijavanje 21-godišnjeg čuvara mreže.

Torcida je sa sjeverne tribine svojim navijanjem sve to pokušavala ušutkati te dati podršku i Sentiću i njegovim suigračima, ali dio navijača ostao je zlonamjeran i rugao se vrataru kluba za koji navijaju, očito ne mareći o tome kakve bi posljedice to moglo imati na njegovo samopouzdanje.

Sentić je s 14 godina došao u Hajduk iz nogometne akademije Libertas i u međuvremenu je postao jedan od najtalentiranijih hrvatskih vratara. U seniorski nogomet zakoračio je kroz drugu momčad Hajduka, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Varaždinu, gdje je bio najbolji vratar Druge HNL i jedan od najzaslužnijih za ekspresni povratak Varaždinaca u najviši rang hrvatskog nogometa. Standardni je član hrvatske U-21 reprezentacije i gotovo sigurno će biti pozvan za Europsko prvenstvo koje se igra u Gruziji i Rumunjskoj ovog ljeta (on i Nikola Čavlina iz Lokomotive konkurirat će za jedinicu).

Sentiću treba samo i isključivo podrška

Za razliku od mnogih vratara starog kova, Sentića odlikuje dobra igra nogom, u polju, ali očito postoje određeni problemi s tim ispucavanjima, što je dio "navijača" nanjušio. Međutim, umjesto da mu daju podršku, izabrali su opciju ismijavanja.

Činjenica jest da Sentić u 2023. godini ne prikazuje onakvu formu u kojoj je branio jesenas, nakon teške ozljede Lovre Kalinića, ali ovakvo ponašanje dijela navijača zaista nije zaslužio.

Ipak je riječ o mladiću koji ima samo 21 godinu, koji igra na najosjetljivijoj poziciji u momčadi i koji u ovoj fazi svoje karijere od navijača ne bi smio osjetiti ništa drugo osim bezrezervne podrške.

No dio samoprozvanih stručnjaka očito se ne slaže s tim, ne shvaćajući da takvo njihovo ponašanje predstavlja pravi put prema uništenju ne samo Sentića nego i svakog talentiranog igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider