Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudar divova

Evo kada se igra prvi El Clasico sezone: Barci uslišene primjedbe, Real izgubio malu prednost

Real Madrid i Barcelone sastaju se u 9. kolu La Lige…

Barcelona - Real Madrid

Poznat je datum i satnica odigravanja prvog El Clasica u sezoni. Real Madrid dočekuje Barcelonu u 9. kolu La Lige 16. listopada (nedjelja). Utakmica počinje u 16:15.

Na španjolsku ozemlju prava na televizijska prava ima DAZN La liga kanal, a stručni komentatori bit će bivši proslavljeni igrači Reala i Barcelone Guti i David Villa.

Nakon šest odigranih kola Real je vodeći sa stopostotnim učinkom, dakle ima 18 bodova, dok je Barcelona druga s dva boda zaostatka zbog remija u prvom kolu protiv Rayo Vallecana.

Od sezone 2013./2014. prvi El Clasico sezone uvijek se igrao u poslijepodnevnim satima. Na taj način favorizira se publika na azijskom tržištu. Čak se 2017./2018. igralo u 13:00., i to 23. prosinca u Madridu.

Barca će imati dovoljno vremena za odmor jer je 12. listopada očekuje važna utakmica u skupini Lige prvaka protiv Intera.
Real svoju utakmicu u Ligi prvaka igra dan prije protiv ukrajinskog Šahtara u Varšavi.

Zanimljivo je da će se nakon četiri uzastopne sezone prvi El Clasico španjolskog prvenstva ovaj put igrati u Madridu, a uzvrat na Camp Nouu. Zadnjih godina je bilo obrnuto.

Trend seže u dalju prošlost budući da je u 11 od posljednjih 15 sezona Madrid bio poprište uzvratne utakmice. Katalonci su tvrdili da su Madriđani zbog toga u blagoj prednosti jer se pretpostavljalo da bi uzvratna utakmica mogla odlučivati o ishodu utrke za naslov prvaka.

Uzvratni El Clasico ove sezone igrat će se 19. ožujka sljedeće godine na Camp Nouu, a satnica se već zna, bit će u udarnom španjolskom terminu od 21:00.

 

Standings provided by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider