Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VIŠE NIJE IMALO SMISLA

Nova smjena u Premier ligi, Frank Lampard više nije menadžer Evertona

Nakon nešto manje od godinu dana na njihovoj klupi, Frank Lampard napušta redove Evertona.

Frank Lampard (Foto: Afp)

Ono što se očekivalo već nekoliko kola, sad se dogodilo. Everton i njihov menadžer Frank Lampard raskinuli su suradnju te su Tofeesi od danas u potrazi za njegovom zamjenom.

Lampard je Everton preuzeo 30. siječnja prošle godine, kad su se nalazili na 14. mjestu ljestvice Premier lige, s pet bodova iznad zone ispadanja. Ipak, nije ih uspio podići nego su se s njim čak našli u grčevitoj borbi za ostanak u ligi, koji su ipak izborili. 

Trebao je podići tim prema očekivanim pozicijama

Ove sezone cilj je bio krenuti u mirnije vode, no to se nije dogodilo te se momčad trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu ljestvice, s 15 bodova, koliko ima i posljednji Southampton.

Ono što je ipak najgore po njih je dojam da ništa ne ide na bolje, odnosno Everton trenutno igra uvjerljivo najgore u ligi. 

Tu zapravo niti ne možemo toliko kriviti Lamparda kao trenera, koliko kao menadžera, budući da u ekipu nije doveo niti jednog kreativnog veznog igrača, pa ne čudi da najviše pati taj dio ofenzivne igre. Tu je i činjenica da nije uspio nadoknaditi prodaju Richarlisona.

Već dugo nisu best of the rest

Posebno boli to što je Everton u posljednje dvije utakmice poražen u susretima protiv izravnih konkurenata, kod kuće od Southamptona te proteklog vikenda na gostovanju kod West Hama.

Momčad već dugo nije "best of the rest" engleskog nogometa, odnosno momčad odmah iza "velike šestorke", kakvu su reputaciju imaju u vrijeme Davida Moyesa na poziciji menadžera.

Everton je inače momčad s uvjerljivo najviše sezona u najvišem rangu engleskog nogometa, njih čak 120, odnosno čak 11 više od Aston Ville, drugoplasirane po tom kriteriju. U svojoj povijesti samo četiri sezone nisu nastupali u najvišem rangu, posljednji put još u sezoni 1953./54.

Što se tiče njegove zamjene, trenutno se najviše spominje ime Seana Dychea, dugogodišnjeg bivšeg menadžera Burnleya.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider