Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PUNO UZBUĐENJA NA OTOKU

Lampard do ekstra važnih bodova protiv "svojih", Tottenham bacio rukavicu u lice Arsenalu

Everton je na domaćem terenu savladao Chelsea, dok je Tottenham doslovno razbio momčad Leicestera.

Frank Lampard (Foto: Afp)

Everton je u 35. kolu engleske Premier lige došao do ekstra važne pobjede nad trećeplasiranom momčadi lige, Chelseajem. Pobjede vrijedne tri boda koja im svakako olakšava posao pred samu završnicu sezone, iako su i dalje ispod linije koja znači ostanak u ligi.

Susret je ponudio vrlo dinamično prvo poluvrijeme, ali bez pravih ofenzivnih namjera pa tako i bez pravih prilika. No, momčad Franka Lamparda iskoristila je svoju odmah na početku drugog dijela.

Samo 59 sekundi trebalo je da Richarlison odradi visoki presing na zadnju liniju, prisili Azpilicuetu na pogrešku, a onda uz pomoć Graya savlada Mendyja na vratima gostiju. 

Mogao je Everton samo tri minuta kasnije povećati vodstvo, ali Mykolenko nije iskoristio čistu priliku. Uslijedilo je onda razdoblje je kojem je Chelsea pokušao probiti blok domaćih. Stvorili su nekoliko prilika, ali nisu ih iskoristiti i moglo je krenuti slavlje na Goodison Parku.

Everton je tako pred samu završnicu sezone došao na samo dva boda od Burnleya i Leedsa te nema sumnje kako će borba za ostanak biti više nego zanimljiva.

Tottenham ponovno (privremeno) četvrti

Drugi nedjeljni susret od 15 sati odigrali su Tottenham i Leicester. Završilo je uvjerljivim slavljen domaćih, koje ne treba čuditi. Tottenham je u žestokoj borbi za Ligu prvaka izveo najbolje što ima, dok je Leicester ono najvažnije odmarao, jer im u četvrtak slijedi utakmica sezone u Rimu. Tamo će hvatati finale UEFA Konferencijske lige.

Tottenham je poveo već ui 22. minuti, putem svoje najpoznatije veze. Harry Kane pogodio je na asistenciju Sona-Heung Mina. Korejac je iduća dva pogotka postigao sam, oba puta na asistenciju Kuluševskog.

Leicester je u završnici došao do počasnog pogotka preko Kelechija Iheanacha. Spursi su tako (privremeno) preskočili svoje najveće rivale, Arsenal, koji od 17 sati gostuje kod West Hama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider