Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan od najvećih klubova na Otoku

Ancelotti slaže zanimljivu ekipu, stižu dva velika pojačanja: Sezona uskrsnuća za slavni klub?

U sjeni uspjeha gradskog rivala, na Goodison Parku se pripremaju za početak nove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crveni dio Liverpoola došao je na svoje u proteklih godinu i pol kada su Redsi pod vodstvom Jürgena Kloppa osvojili Ligu prvaka i Premierligu.

Za to vrijeme, plavi dio grada Beatlesa, onaj koji navija za Everton, nada se da će nešto slično doživjeti sa svojim klubom odnosno da će se i popularni Toffeesi vratiti tamo gdje su nekoć bili - u sam vrh engleskog nogometa.

Četvrti na vječnoj ljestvici

Mlađim generacijama će možda zvučati čudno, ali Everton je jedan od najvećih engleskih klubova. Sa čak devet naslova prvaka Engleske nalaze se na četvrtom mjestu vječne ljestvice i ispred su Aston Ville, Manchester Cityja, Chelseaja, Newcastle, Leedsa, Tottenhama...

Pridodamo li tome i pet osvojenih FA kupova, dva Liga kupa te jedan značajni europski trofej (Kup pobjednika kupova 1985.), onda je jasno da se radi o iznimno bogate povijesti.

Uostalom, Liverpool je i danas grad s najviše osvojenih naslova prvaka Engleske (Liverpool i Everton su ih zajedno osvojili 28, naspram 26 koliko su uzeli Manchester United i Manchester City).

Ancelotti u misiji povratka Evertona u vrh

No, sadašnjost Evertona je tmurna i ni približno blistava kao vrijeme kad su osvajali titule i uzimali kupove. Prošlu sezonu završili su na razočaravajućem 12. mjestu. Poslije katastrofalnog otvaranja, uoči Božića je doveden legendarni Carlo Ancelotti s kojim je potpisan ugovor na četiri godine.

Talijanski stručnjak je dobio odriješene ruke da izgradi neki novi, konkurentniji Everton. Pohvatao je konce i sad se na i oko Goodison Parka svi nadaju da će ova sezona donijeti priželjkivani iskorak.

Momčad nije doživjela značajnije promjene, glavni igrači su ostali na okupu, a prema pisanju Sky Sportsa, uskoro će dobiti i dva velika pojačanja.

Na pragu potpisa za Everton su James Rodriguez iz Real Madrida i Allan iz Napolija. S njihovim klubovima sve je dogovoreno, Englezi tvrde da su završeni i pregovori glede njihovih plaće te da Kolumbijca i Brazilca još samo prolazak liječničkog pregleda dijeli od potpisa ugovora. U svakom slučaju, njihov dolazak je stvar formalnosti.

Ancelotti je taj koji je inzistirao na dovođenju dvojca s kojim je nekoć sjajno surađivao. Pod njegovim vodstvom Rodriguez je igrao najbolji nogomet u Realu, a slično je bilo i s Allanom u Napoliju.

Rodriguez i Allan su vršnjaci, obojica imaju po 29 godina i pred njima je još nekoliko godina igranja na vrhunskoj razini. Ancelotti se nada da će ih u Evertonu uspjeti dovesti na razine iz Reala i Napolija, a bude li tako, od toga će profitirati cijeli klub.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider