Galerija

Za četiri godine Everton više neće igrati na Goodison Parku, stadionu koji je bio njihov dom još od davne 1892. godine (prije su igrali na Anfieldu koji je originalno njihov stadion). Nakon 130 godina Everton će preseliti na obale rijeke Mersey i više neće biti susjed gradskog rivala Liverpoola, čiji je Anfield udaljen tek koju stotinu metara od sadašnjeg doma Toffiesa.

Jučer je ovaj klub iz Liverpoola navijačima predstavio ambiciozan plan za novi, velebni stadion, za koji se nadaju da će zasjeniti i kultni Anfield, čije su novo proširenje na oko 60 tisuća mjesta također najavili u prvaku Europe.

Stadion Evertona bit će izgrađen na dokovima, tik uz rijeku, a trebao bi primati 52 tisuće gledatelja. Svakako je zanimljiv i plan kluba da izgradi pravu navijačku tribinu s takozvanim sigurnim sjedenjem na kojem će se moći i stajati. Takve tribine još nisu legalne u Engleskoj, ali se ide prema tome. Uveo ih je Celtic u Glasgowu, a po njima su poznati njemački klubovi. Uzor im je Borussijin Žuti zid koji bi se u ovom slučaju trebao zvati Plavi val.

Everton bi na novom stadionu trebao zaigrati u sezoni 2023. / 2024.