Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kamo to vodi?

Opet potrošili 100 milijuna eura na pojačanja pa postavili jedan od najnepoželjnijih rekorda Premierlige

U posljednjem susretu 16. kola engleskog prvenstva Everton je odigrao 2:2 protiv Watforda izjednačivši iz slobodnog udarca u šestoj minuti sudačke nadoknade, ali još prije toga uspio je doći do nepoželjnog rekorda Premierlige.

Everton (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada se već činilo da će gosti osvojiti sva tri boda, Lucas Digne zabio je za 2:2 iz slobodnog udarca u šestoj minuti nadoknade i time onemogućio Watfordu da dođe do prve pobjede u povijesti na Goodison Parku.

Everton je tako nastavio s blijedim izdanjima posljednjih tjedana. Prije dva kola igrači Marcosa Silve doživjeli su poraz u velikom derbiju s Liverpoolom nakon što su primili pogodak u sudačkoj nadoknadi, pa su iza toga odigrali skromnih 1:1 s Newcastleom.

Stvari su protiv Watforda mogle biti i puno gore, s obzirom na to da su gosti s dva pogotka stigli do preokreta i praktički do zadnje sekunde imali pobjedu u rukama. Međutim, onda se ukazao Digne i sjajno pogodio za izjednačenje.

Spomenimo kako je i Ben Foster prije toga obranio jedanaesterac Sigurdssonu, čime bi vjerojatno pitanje pobjednika bilo riješeno ranije. No svi ti rezultati padaju u drugi plan naspram nepoželjnog rekorda koji je Everton upisao.

Naime, klub s Goodison Parka popeo se na prvo mjesto po broju primljenih golova u povijesti Premierlige. Na tom je mjestu za jedan pogodak prestigao Tottenham. I to nakon što je ponovno uložio barem 100 milijuna eura u pojačanja, nakon što je sezonu prije pod Koemanom potrošio oko 150 milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider