Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
blanka otkrila navijačima

Everton kreće po spasitelja, legenda kluba na udaru i zbog Vlašića

Na Goodison Parku se priprema pokušaj preotimanja jednog od najboljih engleskih trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronald Koeman u prvih je devet kola upisao samo osam bodova s Evertonom kojem su mnogi predviđali najbolju sezonu u proteklih nekoliko godina. Uloženo je preko 150 milijuna eura u momčad, ali legendarni Nizozemac nije uspio iskemijati pobjedničku formulu.

Vratio se Wayne Rooney, za sjajnog Gylfija Sigurdssona plaćeno je astronomskih 50 milijuna eura, stigao je i kapetan Ajaxa Davy Klaassen, možda i najbolji engleski vratar Jordan Pickford, stoper od kojeg cijela Engleska očekuje nešto, Michael Keane, Alex Sandro iz Malage…

Malo je bilo onih koji nisu hvalili Evertonova pojačanja, a onda je Koeman nakon spretnog i pomalo sretnog prolaska protiv Hajduka poželio i Nikolu Vlašića. Mladi Splićanin na kraju se pored svih tih imena probio u prvu momčad zbog svog zalaganja na treninzima te vrlo aktivnoj igri tijekom utakmica.

No Koeman nije izdržao rezultatski debakl s početka sezone. Najuren je i umjesto njega je stigla legenda kluba i trener mlade momčadi David Unsworth. Razumljivo, čovjek ima želju dokazati se na mjestu menadžera Evertona u kojem je ponikao, ali za to nema previše šanse.

Blanka otkrila navijačima da Nikola nije ozlijeđen

Za vikend je Everton pod njegovim vodstvom poražen kod Leicestera. Među 18 igrača nije bilo Nikole Vlašića koji je dobio udarac protiv Arsenala. No njegova sestra Blanka javno je putem Twittera navijačima objasnila kako se ne radi o nikakvoj ozljedi. Nikole nije bilo ni u kup utakmici protiv Chelseaja nekoliko dana ranije.

Otkrila je Blanka radoznalim navijačima Evertona kako je njen brat zaradio tek masnicu te kako je cijelo vrijeme trenirao normalno. Iako je Blanka rekla kako je u redu i da drugi igrači dobio priliku, dio navijača na Twitteru je zbog izostavljanja Vlašića osuo paljbu po Davidu Unsworthu.

No u medijima u Liverpoolu više je prostora dobilo njegovo objašnjenje kako Rooney, Sigurdsson i Klaasen ne mogu igrati zajedno u istoj momčadi.

''Mislim da su sva trojica sjajni igrači, ali mogu li igrati zajedno u momčadi? Vjerojatno ne. Ako želite igrati nekim posebnim stilom možda i da, ali ja želim momčad u kojem svi igrači igraju na prirodnim pozicijama'', objasnio je Unsworth.

 

Everton kreće po Dychea

No odluka o tome tko će igrati u prvih 11 Evertona uskoro neće biti na njemu. Na Goodison stiže novi menadžer iako još nitko ne zna kako se on zove. Nakon maštanja o Carlu Ancelottiju kao najizgledniji kandidat prometnuo se Sean Dyche, menadžer suparnika iz Premierlige Burnleyja.

Dyche je u ponedjeljak navečer proslavio pet godina na klupi ''malog'' Burnleyja pobjedom protiv Newcastlea. Burnley je nakon 10. kola sedma momčad engleske lige s istim brojem bodova (16) kao i šesti Liverpool. Burnley je tamo gdje su čelnici Evertona predviđali da bi trebao biti njihov klub, u borbi za Top 6 klubova.

Sean Dyche je 46-godišnji trener koji je uz mladog Eddieja Howea najpotentniji menadžer u Engleskoj. Dva puta je u pet godina s Burnleyjem izborio elitni rang i velik je broj onih koji smatraju kako je došlo vrijeme za stepenicu više u njegovoj karijeri. Sky Sport javlja kako Everton u sljedeća 24 sata misli i službeno pristupiti Dycheu i Burnleyju.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider