Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO JE NEVJEROJATNO

Podatak vezan uz glavnog Evertonovog veznjaka potvrđuje kakav kaos trenutno vlada u toj momčadi

Evertonov nogometaš, Allan, protiv Liverpoola nije unutar igre kompletirao niti jedno dodavanje.

Allan (Foto: Afp)

 

Već je svima jako dobro poznato kako je Everton u najtežoj situaciji unutar posljednjih pedesetak godina. Klub iz plavog dijela Liverpoola od ovog vikenda nalazi se "ispod crte", odnosno među tri kluba koji bi na kraju sezone trebali napustiti elitni razred engleskog nogometa.

Ono što je još gore je njihov izgled na terenu. Nećemo se ogriješiti ako kažemo da Everton ovog trenutka igra najlošiji nogomet unutar najjačih pet liga. Jedino možda odavno otpisani Greuter Fürth može s njima u rečenicu.

Kuriozitet koji zabrinjava

Još jedan dokaz kaosa koji vlada u njihovim redovima je jučerašnje gostovanje na Anfieldu. Istina, nije Merseyside Derby nešto gdje se mogu nadati izlasku iz krize, ali poraz 2:0 uz tek 17 posto posjeda lopte je nešto izvan svih kriterija. Dojam je da je Liverpool, da im je trebalo, mogao postići poprilično veći broj golova.

Ipak, postoji nešto još ružnije od podatka o posjedu. To je statistički podatak vezan uz glavnog veznog igrača Evertona, Allana. Ovaj Brazilac je glavna radilica u momčadi te čovjek preko kojeg ide prijenos lopte kroz sredinu. Ne, nije on kreativac, ali je onaj tko će loptu primiti od posljednjeg reda i proslijediti je takvima. Igrač je to koji u prosjeku po utakmici ima 50 puta loptu u posjedu te koji isto tako po utakmici kompletira 29 dodavanja.

Protiv Liverpoola kompletirao je dva dodavanje iz šest pokušaja. No, niti to još uvijek nije najgore. Ta dva dodavanja došla su kod izvođenja lopte s centra nakon primljenog pogotka. Ukratko, Allan je tijekom utakmice protiv Liverpoola četiri puta tijekom žive igre pokušao dodati loptu suigraču i u tome nije uspio. Kuriozitet kakav zabrinjava, nešto što bi Everton moglo koštati mjesta u Premier ligi.

Podsjećamo da su Toffeesi momčad s uvjerljivo najviše sezona u elitnom rangu engleskog nogometa, njih 119. Iza njih se nalazi Aston Villa sa 108.

Everton u usporedbi s glavnim konkurentom Burnleyem i dalje ima utakmicu više za odigrati, no ono što prikazuju na terenu ne budi previše optimizma svima koji ih simpatiziraju. Kao uostalom niti raspored. Iduća kolo gostuju na Stamford Bridgeu, a onda na Goodison dolazi Leicester City.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider