Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UZBUDLJIVI PRVI SUSRETI

Europska liga: United prokockao veliko vodstvo, Juventus do minimalne pobjede

Odigrane su prve utakmice četvrtfinala Europske lige.

Igrači Manchester Uniteda (Foto: Afp)

U prvom susretu četvrtfinala Europske lige Feyenoord je u Rotterdamu pobijedio Romu rezultatom 1:0.

Manje od godinu dana nakon što su se susreli u finalu Konferencijske lige, Feyenoord i Roma ponovno se sastaju, ovoga puta u četvrtfinalu Europske lige.

U finalu Konferencijske lige igranom u Tirani, talijanski sastav je slavio sa 1:0 osvojivši prvi europski trofej. Lider nizozemskog prvenstva je večeras uzvratio identičnim rezultatom. No, ispred nas je i uzvrat u Rimu.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Feyenoord u 29. minuti, pucao je Sebastian Szymanski, ali pored gola. U 33. minuti zaprijetio je i Lutsharel Geertruida, no gostujuća mreža je ostala nedirnutom.

U samoj završnici prvog dijela Roma je mogla povesti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Mats Wieffer igrajući rukom. Pucao je Lorenzo Pellegrini, no pogodio je stativu. Wieffer je svoju pogrešku ispravio u 54. minuti pogodivši za vodstvo domaćina.

Roma je mogla izjednačiti u 63. minuti, nakon ubačaja iz kornera glavom je pucao Roger Ibanez, no Oussama Idrissi je blokirao loptu koja je završila u okviru gola. Blizu pogotka bio je i Georginio Wijnaldum u 87. minuti, ali je lopta prozujala pored desne stative.

United dominirao pa postigao dva autogola

Manchester United i Sevilla su na Old Traffordu odigrali 2:2, nakon što su gosti u posljednjih osam minuta izjednačili s dva autogola "Crvenih vragova".

"Crveni vragovi" su gotovo 80 minuta dominirali na Old Traffordu, imali dva gola prednosti i još nekoliko prilika za treći pogodak, no Sevilla je u završnici susreta ipak uspjela izjednačiti s dva autogola domaćina.

ManU je sjajno ušao u susret i u prvih pola sata deklasirao je suparnika postigavši dva gola. Oba pogotka zabio je Marcel Sabitzer, prvog u 14. minuti na dodavanje Brune Fernandesa, a drugog sedam minuta kasnije nakon fantastičnog proigravanja Anthonyja Martiala.

Austrijski reprezentativac mogao je u 32. minuti zabiti i treći pogodak, no marokanski vratar Bono je sjajno reagirao. U 35. minuti odličnu priliku je imao i Casemiro, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora je španjolska obrana blokirala.

Najbolju priliku za goste u prvom dijelu imao je bivši hrvatski reprezentativac Ivana Rakitić koji je u 44. minuti pucao iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali preko gola.

ManU je u 62. minuti imao novu veliku priliku za treći gol, no udarac Antonyja završio je u stativi. Sevilla se vratila u susret u 84. minuti. Jesus Navas je ubacio pred vrata, a Tyrell Malacia je nesretno zatresao vlastitu mrežu. Novi dodir sreće Španjolcima je stigao u drugoj minuti nadoknade. Ocampos je ubacio, En-Nesyri pucao glavom, a lopta je na putu do gola pogodila Harryja Maguirea prevarivši De Geu. Rakitić je odigrao cijeli susret za Sevillu.

Juventus jedva, Leverkusen se izvukao

Juventus je u Torinu uz mnogo muke pobijedio Sporting rezultatom 1:0.

Gosti su bili bolji, imali su nekoliko odličnih prilika, no Juve je ipak slavio. Pogodak odluke zabio je Federico Gatti u 73. minuti. Di Maria je ubacio, Adan otišao u prazno, Vlahović pucao glavom, no njegov udarac je na crti zaustavio Inacio, međutim Gatti je pokupio odbijanac i zabio za vodstvo torinske "Stare dame".

Gosti su tijekom utakmice uputili čak 17 udaraca, spomenimo samo prilike Hidemasa Morita u 20. i 89. minuti, Sebastiana Coatesa u 29. minuti, te Nune Santosa četiri minute kasnije.

U samoj završnici prvog dijela domaći vratar Wojciech Szczesny je zatražio zamjenu. Poljak je iznenada stao, bez vidljivog razloga. Međutim, talijanski mediji navode kako je osjetio bol u prsima. Reagirali su liječnici potvrdivši kako Poljak treba zamjenu. Szczesny je izašao hodajući, ali u suzama. Dok je izlazio, prišli su mu Allegri i Bonucci s kojima je razmijenio nekoliko riječi.

Bayer Leverkusen i Union Saint-Gillois su odigrali 1:1.

Gosti su poveli u 51. minuti golom Victora Bonifacea, a izjednačio je Florian Wirtz u 80. minuti lijepim golom s ruba kaznenog prostora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider