Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ispao fener

VIDEO United prošao, ali Mourinho će biti jako ljutit

Rutinske prolaze u osminu finala Europske lige ostvarili su Manchester United i Schalke, dok je iznenađenje priredio Krasnodar

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je srijeda dan za Ligu prvaka odigrane su i tri uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige. Prolaz su osigurali Manchester United, Krasnodar i Schalke.

Manchester United stigao je u Francusku kod Saint-Etiennea s vrlo lijepom prednosti iz prve utakmice (3:0) i tu je prednost bez ikakvih problema obranio. Čak ga nije omelo ni isključenje Erica Baillyja u 63. minuti susreta. Branič Uniteda dobio je drugi žuti karton i prije posljednjeg sučevog zvižduka morao napustiti travnjak.

Slavio je u konačnici 1:0, sveukupno 4:0, a pogodak potvrde prolaska zabio je Henrih Mhitarjan u 16. minuti prvog poluvremena. Juan Mata poslao je prizemnu loptu prema petercu s lijeve strane, a na njoj je prvi bio Mhitarjan koji ju je proslijedio u mrežu.

SAINT-ETIENNE - MANCHESTER UNITED 0:1

Loša vijest za United je ozljeda armenskog nogometaša koji je devet minuta nakon gola napustio travnjak.

Iznenađenje je priredio ruski Krasnodar koji je iz natjecanja izbacio Fenerbahče. U Rusiji je prije tjedan dana bilo 1:0 na domaći sastav, a sada je u Turskoj susret okončan s 1:1. Sveukupnim rezultatom 2:1 Rusi su izborili prolaz dalje.

Krasnodar je poveo u 7. minuti preko Smolova, a Fener je uspio poravnati na samom kraju prvog poluvremena preko Škrtela. Dva gola bila su potrebna Turcima nakon toga, međutim nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak.

Schalke se iz Grčke prije tjedan dana vratio sa zalihom 3:0 i u tom dvoboju praktički nije bilo ni najmanje dileme. Poveo je njemački Bundesligaš u 23. minuti prvog dijela preko Schöpfa, no PAOK je uzvratio već dvije minute kasnije. Bio je to autogol Nastasića.

Schalke je prošao u osminu finala natjecanja s ukupnim rezultatom 4:1.

FENERBAHČE - KRASNODAR 1:1

SCHALKE - PAOK 1:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider