Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Pukla" petarda

Inter razvalio Šahtar i odjurio u finale Europske lige, asistencija Brozovića

U finalu Europske lige Nerazzurri će igrati protiv Seville.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu ovosezonske nogometne Europske lige u petak će u Kölnu grati Sevilla i Inter, nakon što je u prvom polufinalu Sevilla u nedjelju svladala Manchester United sa 2:1 (1:1), u drugom polufinalnom dvoboju Inter je u ponedjeljak u Düsseldorf bio uvjerljiv protiv Šahtara sa 5:0 (1:0).

Dvostruki strijelci za Inter bili su Lautaro Martinez (19, 74) i Romelu Lukaku (78, 83), a jedan gol dodao je Danilo D'Ambrosio (64).

Važnu ulogu u pobjedi talijanskog doprvaka imao je i hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović, iako nije bio strijelac Brozović je bio asistent za drugi pogodak svoje momčadi te pokretač akcije za treći gol.

Pakleni tandem Lukaku - Martinez

Inter je poveo iz svoje prve prilike na utakmici, u 19. minuti je vratar Šahtara Pjatov loše ispucao loptu, na polovici ukrajinskog prvaka nje se domogao Barella koji se potom sjurio po desnom krilu i uputio centaršut koji je Martinez glavom proslijedio u mrežu.

Talijanski je sastav kontrolirao događanja na terenu i nakon pogotka, a stjecao se dojam kako je strateg Intera Antonio Conte u potpunosti "pročitao" igru suparnika i onemogućio sve Šahtarove glavne poluge.

Ipak, Šahtar je bio u igri sve do sredine drugog poluvremena, da bi se ključni trenuci utakmice zbili u razdoblju od 62. do 64. minute. Prvo je u 62. minuti Šahtar napokon stvorio izglednu priliku za pogodak, ali je nakon ubačaja Matvijenka Junior Moraes glavom s pet metara pucao ravno u Handanoviča.

Kazna za taj promašaj bila je ekspresna, dvije minute potom Inter je izborio udarac iz kuta kojega je izveo Brozović, a u skoku na pet metara od vrata Šahtara najviši je bio D'Ambrosio i učinio ono što Junior Moraes nije - zatresao mrežu.

Susret je definitivno bio odlučen u 74. minuti kada je Brozović osvojio loptu na polovici Šahtara, uslijedila je kombinacija Lukakua, Gagliardinija i Martineza, a ovaj potonji se po drugi put upisao u strijelce za 3:0.

Konačnih 5:0 s dva pogotka u 78. i 83. minuti postavio je najbolji strijelac Intera Lukaku, prvoga nakon lijepog proigravanja Martineza, a drugog nakon impresivne solo-akcije.

Sevilla šesti ili Inter četvrti put?

Brozović je igrao čitav susret za Inter.

Finalni dvoboj Sevilla i Inter igrat će u petak u Kölnu od 21:00.

Sevilla je dosada pet puta osvajala ovaj trofej (2006., 2007., 2014., 2015., 2016.), a Inter tri (1991., 1994., 1998.).

INTER - ŠAHTAR 5:0 (1:0)

STRIJELCI: 1:0 Martinez (19), 2:0 D'Ambrosio (64), 3:0 Martinez (74), 4:0 Lukaku (78), 5:0 Lukaku (83)

INTER: Handanovič - Godin, De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio (Moses, 81), Barella, Brozović, Gagliardini, Young (Biraghi, 66) - Lukaku, Martinez (Eriksen, 81)

ŠAHTAR: Pjatov - Dodo, Krivcov, Hočolava, Matvijenko - Marcos Antonio, Stepanenko; Marlos (Konopljanka, 75), Alan Patrick (Solomon, 59), Taison - Junior Moraes

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider