Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
AEK i Austria remizirali

Rijeka na korak od senzacije: Milan slavio golom u sudačkoj nadoknadi!

Rijeka je na San Siru bila blizu čuda, ali na kraju je Milan upisao tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 2. kola D skupine Europske lige Rijeka je na San Siru izgubila od Milana 2:3 primivši treći pogodak u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Milan je do 85. minute imao sigurno vodstvo 2:0, no hrvatski prvak je nevjerojatnom završnicom uspio izjednačiti. Kada se već činilo da će Rijeka izvući bod, Cutrone je donio pobjedu Milanu.

Rossoneri su poveli 2:0 golovima Andrea Silve u 14. minuti i Matea Musacchija u 53. minuti. Tračak nade hrvatskom prvaku donio je Maxwell Acosty u 85. minuti, a senzaciju je priredio Josip Elez realiziravši kazneni udarac u 90. minuti. Jedanaesterac je skrivio Romagnoli oborivši Črnica. Nažalost, riječka obrana nije izdržala i Cutrone je zabio za 3:2.Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić nije nastupio za domaći sastav.

VIDEO -------> Milan - Rijeka 3:2

Riječani itekako mogu žaliti što iz Milana odlaze poraženi jer nisu bili nadigrani, čak i kada su gubili s 2:0. Slavna momčad Milana, koja je treći klub na svijetu po osvojenim međunarodnim trofejima, imala je tri šanse na utakmici i sve tri su iskoristili, dok prevladava dojam da su cijelu utakmicu odigrali s pola snage.

Riječani promašivali, Milan ih kaznio

Riječani su odlično počeli dvoboj na San Siru i već u trećoj minuti Brazilac Heber se našao u velikoj šansi, ali je njegov udarac iskosa prošao tik pored lijeve vratnice. Življi početak utakmice Riječani su platili već u prvom ozbiljnijem napadu Milana u 14. minuti, kada je Portugalac Andre Silva "slomio" Župarića i s desetak metara neobranjivo pogodio suprotni kut vrata Sluge. U 26. minuti se nenadano u stopostotnoj šansi našao Puljić koji s pet metara nije uspio uputiti ozbiljniji udarac za vratara domaćih. Do kraja poluvremena Milan je rutinski kontrolirao utakmicu, a Rijeka je sve teže dolazila do šanse.

I drugo poluvrijeme je sastav Matjaža Keka počeo bolje, pa je u 51. minuti Mišić uputio snažan udarac s 20 metara, no Donnaruma to zaustavlja. No, slično kao i u prvom dijelu, odmah je stigla kazna za propuštenu priliku. U 53. minuti riječka obrana je nakon kornera dopustila da se lopta odbija čak od dvojice igrača Milana, da bi nakraju Mussachio zabio iz blizine za 2:0.

U 61. minuti je utakmica nakratko prekinuta zbog ubacivanja baklji s tribine riječke navijačke skupine Armade, čijih je deset pripadnika uhićeno tijekom dana zbog izgreda. Mišić je još jednom udarcem iz daljine u 70. minuti testirao Donnarumu i još jednom je vratar talijanske reprezentacije nesavladiv.

Acosty i Elez doveli Rijeku na prag čuda

U 85. minuti Riječani su uspjeli postići gol iz neočekivane prigode, kada je nakon greške Bonuccija Acosty sam krenuo prema vratima i uz dosta sreće uspio ugurati loptu u mrežu. Taj gol je šokirao uspavanog domaćina, a u 89. minuti Črnic oduzima loptu Romagnoliju, koji ga ruši u šesnaestercu, a sudac posve opravdano dosuđuje kazneni udarac. Elez je precizan s bijele točke za poravnanje, ali to ipak nije bilo dovoljno. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Cutrone je na dodavanje Borinija pobjegao obrani Riječana i vrhom kopačke prevario Slugu za pobjedu Milana.

Hrvatskog prvaka je u Milanu bodrilo više od 5.000 navijača što je najmasovnija podrška navijača Rijeke do sada na nekom od stadiona u sklopu europskih liga.Ovakva ludnica na Kvarneru za neko europsko gostovanje posljednji put je bila 2013. kada je oko 2.500 navijača otputovalo u Stuttgart na uzvratni susret završne runde kvalifikacija za plasman u Europsku ligu.

U drugoj utakmici skupine AEK i Austria su remizirali u Ateni odigravši 2:2. Dvostruki strijelac za grčku momčad bio je Marko Livaja. Na ljestvici vodi Milan sa šest bodova, AEK ima četiri boda, Austrija jedan, a Rijeka je bez bodova.

Rijeci slijedi dvostruki obračun s bečkom Austrijom. U susretu 3. kola Rijeka 19. listopada gostuje u Beču, a 2. studenog je uzvrat na Rujevici.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider