Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
atletico plesao po rubu

CSKA bio na rubu senzacije protiv Arsenala, Salzburg izbacio Lazio u novoj golijadi!

Dramatično je bilo u sva četiri uzvratna susreta četvrtfinala Europske lige.

Galerija Salzburg slavi pobjedu protiv Lazia (Foto: AFP) Montero zabija pogodak Atleticu (Foto: AFP) Payet slavi pogodak protiv RB Lepziga (Foto: AFP) +1 Detalj s utakmice CSKA - Arsenal (Foto: AFP)

Čak 17 pogodaka postignuto je u četiri uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige. U polufinale drugog najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja plasirali su se Arsenal, Marseille, Atletico Madrid i Salzburg.

Arsenal je remizirao rezultatom 2:2 kod CSKA, te s 4:1 iz prve utakmice prošao dalje. Marseille je nakon minimalnog gubitka prve utakmice (1:0) od RB Leipziga uvjerljivo slavio u uzvratu s 5:2, Atletico je u gostima kod Sportinga obranio 2:0 iz prve utakmice, te s minimalnim porazom prošao dalje. Veliki preokret napravio je Salzburg, koji je nakon poraza 4:2 u prvoj utakmici kod Lazia slavio pred svojim navijačima s 4:1 i izborio polufinale Europske lige.

CSKA imao Arsenal u šaci 70 minuta

CSKA je krajem prvog i na samom početku drugog poluvremena poveo s 2:0 protiv Arsenala i nedostajao mu je samo jedan gol za veliku senzaciju i ponavljanje podviga koji je prije samo koji dan napravila Roma, koja je nakon 1:4 s 3:0 pobijedila i izbacila Barcelonu u Ligi prvaka. Moskovljani su imali nekoliko sjajnih prilika za pogodak, no Čech i malo nepreciznosti u završnici spasili su Topnike.

Pogodak Welbecka 15 minuta prije kraja riješio je sve dvojbe oko putnika u polufinale, a gol Ramseyja u sudačkoj nadoknadi vremena samo je to potvrdio.

Arsenal je još jednom izgledao prilično loše i samo sreći može zahvaliti što nije doživio sudbinu Barcelone...

CSKA - ARSENAL 2:2

Čudesni preokret Salzburga protiv Lazia

U Salzburgu se dogodio nevjerojatan preokret u nešto više od tri minute tijekom kojih su domaćini postigli tri pogotka i ukupni zaostatak od dva gola pretvorili u prolazak. Gosti iz Rima su na uzvrat donijeli prednost od 4:2, a kada je Immobile (55) početkom drugog poluvremena doveo Lazio u vodstvo i u Salzburgu činilo se kako je pitanje putnika u polufinale riješeno.

No, već u sljedećoj minuti Dabour (56) je izjednačio na 1:1, da bi Salzburg s tri gola u razdoblju od 72. do 76. minute kreirao veliki preokret, a strijelci su bili Haidara (72), Hwang (74) i Lainer (76). Takvim raspletom Salzburg je prošao dalje s ukupnih 6:5.

Hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car odigrao je čitavu utakmicu za Salzburg, dok je Marin Pongračić ostao na klupi austrijskog predstavnika.

SALZBURG - LAZIO 4:1

Atletico plesao po tankoj niti

Atletico je u Lisabon stigao s prednošću 2:0 iz prve utakmice i to je prednost zamalo prokockao. Montero je zabio za vodstvo Sportinga u 28. minuti, a to se pokazalo kao i konačan rezultat susreta. Mogao je Sporting povesti i s 2:0, ali mogao je i Atletico u samoj završnici zabiti i za 1:1. Šime Vrsaljko odigrao je drugo poluvrijeme za Atletico, dok Josip Mišić nije konkurirao za nastup u sastavu Sportinga.

Sveukupno gledajući dvije utakmice, Atletico je zaslužio proći dalje, ali nije bio uvjerljiv.

SPORTING - ATLETICO 1:0

Marseille nastavlja oduševljavati u Europskoj ligi

Marseille je na svom Velodromeu hvatao 0:1 zaostatak iz prve utakmice u Leipzigu, a pune tribine svjedočile su fantastičnom otvaranju u kojemu su već u prvih devet minuta postignuta tri gola. Poveli su gosti preko Brume (2), no domaći su se ekspresno vratili u igru autogolom Ilsankera (6-ag) i golom Sarra (9).

Do kraja prvog dijela Thauvin (38) je povisio na 3:1 i donio rezultat koji je vodio Marseille u polufinale, no Augustin (55) je uspio smanjiti na 3:2 i s tim je rezultatom Leipzig ponovno imao prolazak dalje.

Taj je rezultat stajao samo pet minuta da bi Payet (60) odličnim pogotkom osigurao Marseilleu vodstvo od 4:2. Gosti su u samoj završnici krenuli na sve ili ništa što su domaći iskoristili i pogotkom Sakaija (90+4) u posljednjoj minuti sudačke nadoknade povisili na konačnih 5:2, odnosno ukupnih 5:3.

MARSEILLE - RB LEIPZIG 5:2

Ždrijeb polufinalnih parova održat će se u petak, dok je finale na rasporedu 16. svibnja u Lyonu.

Europska liga, četvrtfinale, uzvrati:

CSKA - Arsenal 2:2, prva utakmica 1:4

Sporting - Atletico 1:0, prva utakmica 0:2

Marseille - RB Leipzig 5:2, prva utakmica 0:1

Slazburg - Lazio 4:1, prva utakmica 2:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider