Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"prvenstveno želim pobjedu"

Zekić poziva na oprez protiv opasnog Luzerna

Nogometaše Osijeka u četvrtak u Gradskom vrtu očekuje treća Europska utakmica ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener nogometaša Osijeka Zoran Zekić na konferenciji za novinare dan uoči prvog susreta 2. pretkola Europa lige, u kojem će hrvatski predstavnik u četvrtak ugostiti Luzern (20.45 sati) izjavio kako mu je posve jasno da Švicarci neće biti nimalo jednostavna prepreka iako nije mogao dobiti niti jedan video zapis s njihovih posljednjih nastupa.

"Svašta sam čitao o njima nakon ždrijeba u Nyonu, da su nekakvom rasulu, da im je loša situacija u klubu, da ih je napustio veći broj najboljih igrača, a na kraju se pokazalo da to uopće nije tako. Naprotiv, u odnosu na momčad koju su imali prošle sezone, samo su dvojica standardnih, starijih igrača otišla iz Luzerna, a došle su im kvalitetne zamjene. Sve informacije koje imamo govore o tomu da je riječ o nezgodnom protivniku. S kojom ozbiljnošću oni pristupaju ovom susretu govori i činjenica da nismo mogli pronaći nikakav stream, niti dobiti bilo kakav zapis s njihovih prijateljskih ogleda koje su imali u proteklih desetak dana. Nas su oni u tom smislu mogli puno jednostavnije analizirati", rekao je Zekić.

Luzern je prošle sezone zauzeo peto mjesto u švicarskom prvenstvu, a Zekić je najavio kako im je jača strana momčadi ofenzivni dio.

"Imaju kvalitetu, to nije sporno, pogotovo pojedinci iz veznog reda i napada. Pokretljivi su, nezgodni za čuvanje, pa nas očekuje zahtjevna utakmica u svakom pogledu. Imaju i iskusnog braniča koji iz auta loptu bez ikakvog naprezanja baca na drugu vratnicu, pa iz toga također može nastati opasnost. Želim, naravno, da se moja momčad oslobodi bilo kakvog pritiska i pruži ono što objektivno može. Nekih će promjena, jedna ili dvije, biti u odnosu na sastav protiv Santa Colome, no još ne želim otkrivati sastav jer Švicarci puno toga nastoje prikriti u svojim redovima. Mogu samo reći da nam je tendencija da igramo brže i jednostavnije, da nam je bolja protočnost u predaji lopte, pa će prednost dobiti igrači koji će lakše ispuniti takve zahtjeve na terenu", najavio je trener Osijeka.

Vrijednosti ove dvije momčadi gotovo su identične. Nogometaši Osijeka vrijede 13.9 milijuna eura, a igrači Luzerna, čiji je trener bivši njemački reprezentativac Markus Babbel, 12.9. Za razliku od Osijeka koji je s četvrte pozicije ušao u Europa ligu, Luzern je to ostvario s tek 5. mjestom u švicarskom prvenstvu.

Pravo nastupa dobili su Nikola Jambor, Robert Mudražija i Marijan Antolović, a dvojica od njih trojice će se naći u konkurenciji za ovu utakmicu.

"Jasno je da će Antolović biti pričuva Malenici, a Mudražija je alternacija nekome od veznjaka. Što se tiče Jambora, on nije došao u optimalnom stanju, stoga je prošao kroz poseban režim rada i još nije u pravom izdanju da bismo ga odmah mogli koristiti", dodao je Zekić.

Na pitanje koji bi ga rezultat zadovoljio prije uzvrata u Luzernu, Zekić je odgovorio:

"Prvenstveno želim pobjedu, ako je moguće bez primljenog gola. Razumljivo je da će naši navijači htjeti da mi žestoko napadnemo od samoga početka, to je i moja želja, no morat ćemo biti i vrlo oprezni i nikamo ne srljati. Ovo je prvih 90 minuta, pitanje pobjednika ipak se rješava sedam dana kasnije u Luzernu".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider