Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nije razumio Barcelonu"

Eto'o bocnuo Pepa, otkrio detalje svađe i odlaska u Inter: "Najbolji posao u povijesti nogometa"

Kamerunski napadač progovorio je o odnosu s Pepom tijekom vrlo uspješne, ali i turbulentne sezone.

Samuel Eto\'o i Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Karijeru Pepa Guardiole često su pratili zategnuti odnosi s klasičnim napadačima, a dva su vjerojatno najpoznatija primjera Zlatan Ibrahimović i Samuel Eto'o, dvojac koji je vodio u Barceloni.

Eto'o je pod Guardiolom igrao jednu sezonu, prvu u kojoj je Pep vodio Barcu. Bila je to vrlo uspješna sezona za obojicu – Barcelona je osvojila trostruku krunu, a Eto'o je zabio 30 golova u Primeri i šest u Ligi prvaka.

Međutim, dok je na terenu sve funkcioniralo, izvan njega stvari su bile daleko od idiličnih. Eto'o je u razgovoru za Bein Sports otkrio detalje raskola između njega i tadašnjeg trenera.

"Rekao sam Pepu da će mi se morati ispričati, a to je i napravio"

"Pep je cijeli život proveo u Barceloni, ali kad sam ja bio tamo, nije razumio momčad Barcelone", počeo je Eto'o, kojeg je Pep htio prodati još uoči sezone, odmah po dolasku na klupu prve momčadi Barce.

Lionel Messi tada je još bio nadolazeća zvijezda, ali i centralni dio Pepova plana, što se nije svidjelo Eto'ou, koji je smatrao da on treba biti u fokusu.

"Rekao sam Pepu da će mi se ispričati jer ja ću biti taj zbog kojeg će Barca pobjeđivati, a ne Messi. Takva je bila situacija tada. Messi je kasnije preuzeo, ali to je bila moja era, možete pitati Xavija, Iniestu i ostale", rekao je i dodao da mu se Pep kasnije doista ispričao.

Međutim, to ga nije spriječilo da kamerunskog golgetera stavi na transfer-listu nakon te sezone. Eto'o smatra da je to bio ni manje ni više nego najbolji posao u povijesti nogometa.

"Pep je omogućio Interu najbolji posao u povijesti"

''Odvjetnik mi je rekao da me klub stavio na prodaju na Guardiolin zahtjev. Danas je jasno da mi je to omogućilo da postanem još veći dio nogometne povijesti odlaskom u Inter. Pep je omogućio Interu sklapanje najboljeg posla u povijesti nogometa", rekao je.

Eto'o je u prvoj sezoni u Interu pod Joseom Mourinhom osvojio još jednu trostruku krunu, a Nerazzurri su uz Eto'oa dobili i 40 milijuna eura za Zlatana Ibrahimovića.

Ibra je naslijedio Eto'oa u napadu, ali i u zategnutim odnosima s Pepom. Sudbina je htjela da se u Ligi prvaka te sezone susretnu baš Inter i Barca, a Ibra je za ispadanje okrivio Guardiolu.

Eto'o je u međuvremenu zakopao ratnu sjekiru s Pepom, ali sudeći po ovom razgovoru, ne propušta priliku da mu ''smjesti'' i predstavi sebe kao pobjednika u tom sukobu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider