Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A kažu da je posjed bitan

Pogledajte nevjerojatan autogol: Poveli za 15 sekundi, a nisu ni dotaknuli loptu

Igrači estonske momčadi nisu mogli zamisliti bolji početak utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatne scene dolaze iz estonskog Kupa gdje je postignut jedan od najbržih i najbizarnijih autogolova svih vremena. Domaća Levadia došla je u vodstvo nakon samo 15 sekundi, i to bez da je ijedan njihov igrač dotaknuo loptu!

Paide je prvi krenuo s centra, a visoki pritisak Levadije brzo se isplatio. Nakon nekoliko dodavanja, lopta je stigla do nesretnog strijelca Martina Kasea koji pokušao vratiti do vratara Magnusa Karofelda. Na njihovu nesreću, lopta je išla točno u drugi kut gola Karofelda koji je loptu čekao na prvoj vratnici. Epilog – 1:0 za Levadiju koja nije mogla ni zamisliti bolji početak utakmice.

Levadia je već u drugoj minuti povela 2:0, a u 71. su povisili vodstvo na 3:0. U 75. minuti Paide je postigao utješni pogodak za konačnih 3:1.

Iako se radi o ekstremno brzom autogolu, on nije najbrži ikad. Iako je teško pronaći podatke za sve autogolove ikad postignute, strijelcem najbržeg autogola svih vremena smatra se engleski stoper Pat Kruse. On je 1977. kao igrač Torquay Uniteda zabio autogol za samo osam sekundi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider