Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema korona-popusta

Je li moguće? Borussia Dortmund za buduću veliku zvijezdu svjetskog nogometa traži 180 milijuna eura!

Jasno je da mu je Dortmund samo među-stanica na putu od Red Bull Salzburga do onih najjačih i najbogatijih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Manchester City, PSG... Koji god od ovih klubova poželi ovog ljeta dovesti Erlinga Haalanda, morat će Borussiji Dortmund iskrcati odštetu od nevjerojatnih 180 milijuna eura.

Kako piše ESPN, upravo taj iznos je njemački klub postavio kao cijenu za fenomenalnog Norvežanina koji će ovo ljeto proslaviti 21. rođendan.

O Haalandu ne treba previše trošiti riječi, on je već sad jedan od najboljih centralnih napadača na svijetu, a u skoroj budućnosti kad Lionel Messi i Cristiano Ronaldo objese kopačke o klin, on i Kylian Mbappe bit će glavne zvijezde.

Pa ipak, ovako velik odštetni zahtjev zasigurno će ohladiti čak i one najbogatije, jer oni su i najviše novca izgubili u ovoj pandemiji koronavirusa i teško je očekivati da ćemo u dogledno vrijeme imati transfere poput onih otprije nekoliko godina.

Žele izvući što više prije nego ih zahvati "Raiolina klauzula"

Naravno, Borussia ima razlog zbog kojeg je izvjesila ovoliku cijenu. Kad je Haaland prije nešto više od godinu dana dolazio u Dortmund iz Red Bull Salzburga, potpisao je ugovor do 30. lipnja 2024., a u tom ugovoru se njegov menadžer Mino Raiola izborio da se ugradi klauzula prema kojoj u ljeto 2022. Haaland može otići za 75 milijuna eura.

Taj scenarij će u Dortmundu pokušati izbjeći pod svaku cijenu stoga će zasad kreću s ovako golemom cifrom. To im gotovo sigurno neće nitko htjeti platiti pa će uslijediti pregovori i onda će se Borussia i najozbiljniji pregovarač naći na nekom kompromisnom rješenju.

U svakom slučaju, sigurno je kako Haaland broji svoje posljednje tjedne u Dortmundu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider