Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nikad viđeno

Čudesni dječak iz Norveške porušio rekorde Bundeslige, trpao i u trećoj utakmici!

Borussia Dortmund pregazila je berlinski Union u 20. kolu Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borussia iz Dortmunda s visokih 5-0 (2-0) svladala je na svom terenu Union Berlin, a 19-godišnji Norvežanin Erling Haaland, koji je u siječnju stigao u Dortmund iz RB Salzburga postigao je nova dva pogotka. 

Haaland ruši rekorde

Haaland je postigao tako svoj sedmi pogodak u prve tri utakmice u Bundesligi. Nestvarno zvuči podatak da je Norvežanin zabio iz svih sedam udaraca u gol, a svojim je šestim pogotkom skinuo rekord njemačkog prvenstva po brzini kojom je stigao do šest pogodaka. Uspio je to ostvariti za svega 77 minuta provedenih u igri.

No to nije bilo sve od njega jer je pedesetak minuta kasnije zabio i svoj sedmi gol te tako postao jedini igrač u povijesti sa sedam golova u prva tri nastupa.

Borussia je pak postala momčad s najviše pogodaka u prve tri utakmice drugog dijela sezone u povijesti Bundeslige.

gol expired Ovo su čekali sedam godina: Real srušio Atletico i zadržao prednost nad Barcelonom divider

Novi pogodak Kramarića

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Andrej Kramarić bio je strijelac za Hoffenheim u 2-1 (1-1) domaćoj pobjedi protiv Bayera iz Leverkusena.

Kramarić je u 23. minuti odlično pratio akciju svog sastava te pravovremeno utrčao u peterac i neometan s dva metra zakucao loptu u mrežu nakon ubacivanja Kaderabeka s desnog boka čime je poravnao rezultat na 1-1. Prethodno je Diaby u 11. minuti doveo Bayer u vodstvo, da bi u nastavku utakmice Skov u 65. minuti pogodio za konačnih 2-1.

Kramariću je ovo bio šesti pogodak u prvenstvu ove sezone, a igrao je svih 90 minuta za Hoffenheim koji je sada sedmi na ljestvici sa 33 boda, jednim manje od petog Bayera.

Perišić opet startao

Ivan Perišić igrao je sve do 90. minute za Bayern iz Munchena koji je kao gost sa 3-1 (3-1) svladao Mainz 05 i tako barem na nekoliko sati zasjeo na vrh ljestvice. Strijelci za Bavarce bili su Lewandowski (8), Mueller (14) i Thiago Alcantara (26), dok je Saint Juste (45) samo ublažio poraz domaćih.

Bayern sada ima 42 boda, dva više od drugog RB Leipziga koji od 18.30 sati igra na svom terenu protiv Borussije iz Moenchengladbacha.

Jedvaj zabio autogol

Tin Jedvaj odigrao je čitav susret za Augsburg u 2-1 (0-1) domaćoj pobjedi protiv Werdera, a njemu je upisan nespretni autogol kojim su gosti poveli u 26. minuti. Jedvaja je u pokušaju da ispuca loptu iz vlastitog peterca napucao suigrač Gouweleeuw. U nastavku su Niederlechner (67) i Vargas (82) osigurali preokret. Augsburg je deveti sa 26 bodova, dok je Werder ostao 16. sa 17.

REZULTATI 20. KOLA

Petak:
Hertha - Schalke 04 0-0
Subota:
Borussia D. - Union Berlin 5-0 (Sancho 13), Haaland 18, 76, Reus 68-11m, Witsel 70)
Hoffenheim - Bayer 2-2 (Kramarić 23, Skov 65 / Diaby 11)
Fortuna - Eintracht F. 1-1 (Ayhan 78 / Chandler 90+3)
Mainz 05 - Bayern 1-3 (St. Juste 45 / Lewandowski 8, Mueller 14, Thiago Alcantara 26)
Augsburg - Werder 2-1 (Niederlechner 67, Vargas 82 / Jedvaj 23-ag)

Kasnije igraju:
RB Leipzig - Borussia M.

Nedjelja:
Koeln - Fribourg
Paderborn - Wolfsburg

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider