Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kakav igrač...

VIDEO Strašan volej koji golman ne može obraniti: Vuče svoju reprezentaciju prema SP-u i puca od snage

Na polovici kvalifikacija s pravom se nadaju odlasku u Katar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najlakša utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo je pred reprezentacijom Norveške.

U šestom kolu skupine G večeras će u Oslu ugostiti Gibraltar, koji je izgubio svih pet dosadašnjih kvalifikacijskih utakmica uz gol-razliku 2:20.

Norvežani su izraziti favoriti i sve osim njihovog trijumfa bilo bi čudo i prvorazredna senzacija.

Na terenu će ih predvoditi Erling Braut Haaland, fenomenalni napadač Borussije Dortmund, koji je i ovog rujna u reprezentativnom dresu u sjajnoj formi. Haaland je bio jedini strijelac za Norvešku u remiju s Nizozemskom, a tri je dana kasnije na gostovanju načeo mrežu Latvije i otvorio Norvežanima put prema pobjedi.

Haaland je silno motiviran da s reprezentacijom napravi nešto konkretno i zasad im dobro ide u ovim kvalifikacijama. Trenutačno su trećeplasirani s 10 bodova, isto toliko imaju i Nizozemci, koji su na ljestvici na drugom mjestu zbog bolje gol-razlike, dok je Turska vodeća s 11 bodova. Upravo večeras međusobno igraju Turska i Nizozemska te bi Norveška, u slučaju remija u tom susretu i vlastite pobjede nad Gibraltarom, mogla izbiti na prvu poziciju.

Na treningu prije utakmice s Gibraltarom Haaland je demonstrirao svoju svoju snagu i ubojitost. Jedan volej je sa 16 metara tako stisnuo da nije bilo šanse da vratar to obrani...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider