Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kad neće neymar i mbappe...

Pa gdje su njega iskopali? Ispao iz lige i došao besplatno, rijetko igra, a sada je srušio snove Atalanti

Došao je na mala vrata i zabio jedan od najvažnijih golova u novijoj povijesti PSG-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG je drugi put u povijesti u polufinalu Lige prvaka nakon pobjede protiv Atalante 2:1. Taj uspjeh Parižani su čekali još od 1995.

Bogati vlasnici potrošili su 400 milijuna eura na Neymara i Kyliana Mbappea kako bi ih doveli tamo, a na kraju je to napravio igrač koji je stigao - besplatno.

Eric Maxim Choupo-Moting stigao je na mala vrata 2018. kada je njegov Stoke City ispao iz Premierlige. Nikad nije trebao biti u naslovnim ulogama, stigao je za rotaciju i odmaranje glavnih zvijezda.

Tako je bilo i ove sezone - do Atalante je odigrao ukupno 17 utakmica u svim natjecanjima i zabio pet golova. Čak 10 puta nije bio ni na klupi iako je bio zdrav. Relacija teren - klupa - tribina bila je normalna za kamerunskog reprezentativca rođenog u Hamburgu.

gol expired Kakav promašaj Neymara: Svi su ovo već vidjeli u golu, Mbappeova reakcija je hit divider

Ali, kako kaže Andy Warhol, svatko dobije svojih pet minuta slave. Choupo-Motingov čas kucnuo je u najvažnijem mogućem trenutku - upravo je on zabio za pobjedu protiv Atalante u 93. minuti.

Mbappe je probio bok i asistirao, a Choupo-Moting zabio jedan od najvažnijih golova u povijesti pariškog kluba. Srušio je tako snove Mariju Pašaliću i njegovoj Atalanti, momčadi koja je osvojila srca mnogih sjajnom igrom ove sezone.

Vjerojatno ni oni nisu očekivali da će ih od toliko zvijezda u momčadi srušiti već pomalo zaboravljeni Choupo-Moting. Bio njegov prvi gol u Ligi prvaka ove sezone i drugi u karijeri, prvi je zabio još kao igrač Schalkea 2014. godine.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider