Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ludnica u tri minute

Hrvatska iz ponora do velikog preokreta i pobjede u sudačkoj nadoknadi!

Hrvatska reprezentacija do 21 godine starosti napravila je rijetko viđeni preokret u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrala se treća minuta sudačke nadonade utakmice kada je Bjelorusija vodila 1:0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo do 21 godine, a Hrvatska je imala loptu na svojoj polovici terena. Dugačak ubačaj na peterac i nebeski skok Lorenca Šimića bio je početak čudesnog preokreta i 2:1 pobjede reprezentacije koju vodi Nenad Gračan.

Manje od tri minuta kasnije, iz doslovno posljednje akcije na susretu, Filip Benković bio je najviši u skoku nakon slobodnog udarca i zabio za pobjedu!

Bila je to teška utakmica za mlade Vatrene protiv suparnika koji je sretno i spretno zabio, te se svih 90 minuta branio i pokušavao iz polukontre napraviti neku štetu. Prava prilika nije stigla tijekom cijele utakmice, ponajviše zbog previše solo akcija i slabijih ubačaja s bočnih pozicija. No, kada je bilo najpotrebnije, lopte su pronalazile glave naših stopera, a oni mrežu bjeloruske reprezentacije.

Hrvatska je nakon ovog čudesnog preokreta ostala stopostotna u skupini 1, baš kao i Grčka koja je slavila kod Moldavije s 2:1.

Za četiri dana mladi Vatreni kod kuće dočekuju Češku, a godinu će završiti utakmicama protiv San Marina i Grčke.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider