Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROBLEMI SA SRCEM

Veznjak najugodnijeg iznenađenja Premier lige prisiljen je umirovititi se sa svega 24 godine

Iz Brighton and Hove Albiona objavili su kako je njihov veznjak Enock Mwepu završio karijeru radi rijetke srčane malformacije.

Enock Mwepu i Emile Smith-Rowe (Foto: Afp)

15 mjeseci nakon vrlo vrijednog transfera koji je ostvario iz Red Bull Salzburga te mjesec dana nakon što je odigrao svoju posljednju utakmicu, Enock Mwepu završio je svoju profesionalnu nogometnu karijeru.

Ovaj 24-godišnji vezni igrač Brighton and Hove Albiona prisiljen je na to nakon što mu je otkrivena srčana malformacija, zbog koje je prvobitno po hitnom postupku udaljen iz momčadi.

Mwepu je došao u ljeto prošle godine iz Salzburga kao vrlo tražen igrač na europskom nogometnog tržištu te je plaćen između 15 i 20 milijuna funti. 

Izborio prvi sastav, ozlijedio se pa se u njega vratio

Odmah prvu sezonu izborio je mjesto u prvom sastavu, no ozljeda početkom 2022.godine ga je gotovo do kraja sezone udaljila iz momčadi. Vratio se pred kraj prošle sezone, a ovu je startao ulascima s klupe u prva četiri kola. Peto i šesto kolo započeo je u prvom sastavu, da bi mu onda pozlilo tijekom reprezentativne pauze, dok je putovao na okupljanje reprezentacije Zambije.

Po hitnom postupku je poslan nazad u Brighton, gdje mu je odrađen kompletan liječnički pregled, koji nije rezultirao dobrim vijestima. Mwepuu je ustanovljeno stanje koje bi, u slučaju nastavka karijere, vjerojatno rezultiralo srčanim zastojem.

Dječak iz malog grada ispunio je san 

Tako je završetak karijere bio jedina moguća solucija, što se na kraju i dogodilo.

"Dječak iz malog zambijskog grada Chambishija ima vijesti za podijeliti s vama. Snažno je gurao svoj san da zaigra nogomet na najvišem nivou i uz Božju milost ga je ispunio. Neki snovi nažalost moraju završiti i s tugom vam moram otkriti kako završavam svoju nogometnu karijeru nakon liječničkog savjeta koji sam dobio", napisano je u objavi koja sadrži njegovo obraćanje navijačima.

Za Brighton je ukupno odigrao 27 utakmica, upisavši tri pogotka i sedam asistencija, dok je u Red Bullovom dresu nastupio 119 puta, uz 18 pogodaka i 20 asistencija. Za Zambiju je odigrao 23 utakmice te se šest puta upisao u strijelce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider