Southgate strahuje kako bi igranje pred praznim tribinama moglo stvoriti probleme njegovoj momčadi koja nije navikla na takve utakmice.

Zbog toga je izbornik ''Gordi Albiona'' svojim igračima pokazao snimku utakmice Barcelona - Las Palmas koja je u listopadu prošle godine igrana pred praznim tribinama stadiona Camp Nou. Barca nije bila kažnjena već je zatvorila stadion kako bi njezini navijači mogli glasovati na referendumu o nezavisnosti u Kataloniji.

Stručni stožer engleske vrste je analizirao i nedavnu utakmicu između Lyona i Šahtara (2-2) u Ligi prvaka koja je također igrana pred praznim tribinama.

Southgate je posebno upozorio svoje igrače da previše ne pričaju jer će se na praznoj Rujevici čuti svaka njihova riječ ili psovka. Upozorio je i igrače kako bi hrvatski nogometaši mogli ''prisluškivati'' njihove razgovore ili pak instrukcije koje će im dolaziti s klupe.

Utakmica će se igrati bez gledatelja zbog izdržavanja kazne koju je UEFA izrekla zbog svastike na stadionu Poljud na utakmici protiv Italije 2015. godine.

Utakmica između Hrvatske i Engleske igrat će se u petak s početkom u 20.45 sati na Rujevici, a emisiju na Novoj TV gledajte već od 20.15.