Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ispisuje povijest?

Gradski rival krade Chelseaju Joška Gvardiola? Englezi tvrde da se Hrvat oprašta od Bundeslige

Gvardiol bi mogao postati najskuplji Hrvat svih vremena. U utrku se uključio i Tottenham, a hrvatski rekord drži Mateo Kovačić.

Galerija Joško Gvardiol Leipzig - Rangers

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol postao je jedan od najboljih mladih stopera svijeta. Bivši igrač Dinama ima tek 19 godina, a u svojoj prvoj sezoni u dresu RB Leipziga pokazao je nevjerojatan talent.

Njegove igre nisu mogle proći nezapaženo ni kod europskih velikana, a nekako su Englezi najviše zagrizli za hrvatskog nogometaša koji živi svoje snove. Još je prošle godine trčao po terenima u Koprivnici i Puli, a sada bi mogao istrčati na kultne engleske stadione.

Chelsea već duže vrijeme lovi Gvardiola i to više nije tajna, ali prema pisanju engleskog Expressa i katalonskog Sporta, Tottenham se uključio u mogući transfer i kvari veliki posao Chelseaja.

Nogoemtna reprezentacija Italije Službeno ništa od Italije na Svjetskom prvenstvu, zna se tko će zamijeniti Ekvador? divider

''Tottenham želi Gvardiola. RB Leipzig je za njega platio oko 20 milijuna eura prošle sezone, a on pokazuje izvrsne igre u svojoj prvoj sezoni u Njemačkoj. Igra za reprezentaciju i privlači velika imena svjetskog nogometa. Antonio Conte je poslao čelnicima Spursa da mu je prioritet dolazak Joška Gvardiola u klub jer s njim želi sastaviti jaku obranu'', piše Sport.

''Obrana Tottenhama izgledala je klimavo ove sezone pa Conte želi pojačanja u novoj sezoni. Prva mu je meta Joško Gvardiol. Njemački klub navodno traži 42 milijuna funti za sjajnog Hrvata. Ako ga Spursi uspiju kupiti, u obrani bi igrao s Romerom i Dierom'', prenosi Express.

CIES: Cijena Joška Gvardiola je vrtoglavih 96,2 milijuna eura

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) u svojem je tjednom izvješću u travnju objavio procijenjene vrijednosti transfera pedesetorice igrača do 23 godine s najvišom tržišnom cijenom, a na vrhu hrvatski reprezentativac i prvotimac RB Leipziga Joško Gvardiol s procijenjenom vrijednošću transfera od čak 96,2 milijuna eura.

CIES ukazuje da se dvadesetogodišnji Gvardiol etablirao kao jedan od najvažnijih igrača Vatrenih i RB Leipziga i da bi mogao srušiti rekord kad je u pitanju prijelaz jednog braniča.

Gvardiol prema Transfermarktu vrijedi 30 milijuna eura, a pisalo se da bi iz Njemačke mogao otići za 50 milijuna eura, to ne bi iznenadilo, a tako bi postao najskuplji Hrvat svih vremena. Rekord drži Mateo Kovačić kojeg je Chelsea platio 45 milijuna eura.

Ove sezone Gvardiol je upisao 45 nastupa za Leipzig, zabio je dva gola i dodao tri asistencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider