Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi hrvat u povijesti?

Englezi tvrde: Skauti velikana gledali su na Poljudu Livakovića i odlučili ga kupiti?

Daily Mail tvrdi kako su u Split stigli skauti Manchester Uniteda da se još jednom uvjere u kvalitete Dominika Livakovića.

Galerija Dominik Livaković Dominik Livaković i Vatreni Dominik Livaković +8 Dominik Livaković

Sve se više spominje odlazak Dominika Livakovića iz Dinama. Sjajni vratar Vatrenih meta je mnogih klubova, pogotovo nakon sjajnih predstava na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Livakovića se tako povezivalo s turskim i španjolskim klubovima, konkretno to su bili Galatasaray i Villarrreal, a u posljednje vrijeme sve se više spominje Livaković u dresu Manchester Uniteda!

Bio bi to povijesni transfer za hrvatski nogomet. Naime, Hrvat nikada nije zaigrao u dresu Crvenih vragova u njihovoj dugoj povijesti, a u Livakoviću vide zamjenu za kiksera De Geu.

Thomas Tuchel VIDEO Čudna situacija s Bayernova treninga, Tuchel skida Maneu hlačice divider

Livaković se i prije Katra dokazao u dresu Dinama. Brojne je oduševio predstavama u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Kako piše engleski Daily Mail, skauti Manchester Uniteda bili su na derbiju u Splitu kako bi uživo pogledali vratara treće svjetske nogometne sile, a navodno su odlučili da je baš on prava opcija za prvog golmana kluba.

De Gea ogroman uteg

Španjolski golman ove sezone ne igra u sjajnoj formi, često je na meti kritika nogometnih stručnjaka i navijača, a i čelnici žele više od njega. Ipak je baš on najplaćeniji nogometni vratar na svijetu.

De Gea tjedno dobije 420 tisuća eura, a ovog mu ljeta istječe ugovor, no ima opciju produženja na još jednu sezonu.

Poznata Livakovićeva cijena

Daily Mail piše da njegov ostanak neće pokvariti eventualni dolazak Dominika Livakovića. Čelnici kluba žele jaču konkurenciju za De Geu, pa bi to značilo da se u klub neće vratiti Dean Henderson.

Nije tajna da je Livakovićeva izlazna klauzula postavljena na deset milijuna eura, a Unitedu nije problem platiti toliko za 28-godišnjeg golmana.

Livaković je u dresu Dinama upisao 280 utakmica i postao pravi ljubimac navijača. Uz sve to dobio je i kapetansku traku nakon odlaska Arijana Ademija u Kinu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider