Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S NJIMA NIKAD MIRA

Engleski navijači ponovno u središtu skandala: Došli na gostovanje u Italiju pa vrijeđali Papu

Vjerni navijači nogometne reprezentacije Engleske nalaze se u Milanu gdje čekaju večerašnji susret.

Navijači Engleske (Foto: Afp)

Liga nacija nastavlja se današnjim utakmicama, a imenima najzanimljivija odigrat će se u Milanu, gdje će Italija i Engleska odigrati susret europskih prvaka i viceprvaka.

Naravno, kad se tako nešto događa, neizbježni su navijači reprezentacije Engleske, inače poznati kao poprilično raskalašeni, vrlo često preko nekih granica prihvatljivog ponašanja.

Upravo takvi pojavili su se u Italiji te su u medijima završila njihova neugodna standiranja za koje se pretpostavlja da su došla slijedom događanja povodom smrti kraljice Elizabete II.

Obrušenje na Papu kao odmazda za kraljicu

Naime, neke navijačke skupine, u prvom planu one nekih škotskih i irskih momčadi, istaknule su se proteklog tjedna vrijeđanjem pokojne kraljice, a Englezi su pretpostavili kako se radi o mržnji na račun vjerskog opredjeljenja.

Kako su se pojavili u Italiji, državi gdje stoluje katolička Crkva, osjetili su priliku uzvratiti. Tako su od jutra na milanskim ulicama krenula standiranja "Je**š Papu", ali i već od ranije poznata "Je**š Papu i IRA-u", čime se aludira da dugogodišnje sukobe s irskom terorističkom organizacijom, koju Englezi vežu blisku uz Crkvu.

Osim toga, čula se i poznata dječja pjesma "Ten German Bombers", nastala tijekom 2. svjetskog rata. Englezi je inače koriste tijekom susreta protiv reprezentacije Njemačke, protiv koje će se u ponedjeljak sastati na domaćem terenu.

Sve u svemu, nepotrebno ponašanje navijača moglo bi ugroziti jedan sjajan nogometni tjedan. Nadam se samo da će sve ostati samo na skandiranju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider