Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljantna objava

Kako je propao: Nekoć je koštao 135 milijuna eura, a sad mu se ruga senzacionalni četvrtoligaš

Engleski četvrtoligaš Stevenage preokretom je kao gost izbacio Aston Villu iz FA kupa.

Coutinho u akciji protiv Stevenagea (Foto: Afp)

Ove nedjelje kompletirano je treće kolo engleskog FA kupa, a osim poteza na nogometnim travnjacima jedan se klub istaknuo i objavom na Twitteru koja je išla na račun Philippea Coutinha.

Riječ je o četvrtoligašu Stevenageu, koji je kao gost senzacionalno eliminirao Aston Villu, i to nakon što je na poluvremenu gubio.

Aston Villa je od 33. minute imala 1:0 i činilo se da će postići još pokoji pogodak za rutinski prolaz u sljedeću rundu, ali u završnici se dogodila prava drama. Prvo je Leander Dendoncker skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton, što su gosti iskoristili i došli do izjednačenja u 88. minuti. Nakon toga Stevenage kreće na sve ili ništa i u 90. minuti uspijeva postići pogodak za veliku pobjedu i nokaut kluba iz Premier lige.

"Morali su ga izvući iz džepa..."

Time je Stevenage oduševio brojne ljubitelje nogometa, ali ne samo zbivanjima na terenu nego i objavom za vrijeme utakmice. Naime, kada je u 66. minuti trener Aston Ville Unai Emery odlučio zamijeniti Coutinha, na Stevenageovu Twitteru osvanulo je:

"Philippe Coutinho izlazi. Zamjena je trajala dulje nego inače jer su ga morali izvući iz stražnjeg džepa Luthera Jamesa-Wildina."

Jasno je na što su aludirali, Coutinho se baš i nije naigrao pored njihova braniča, inače reprezentativca Antigue i Barbude.

Premda Coutinho ima 30 godina i zapravo bi trebao biti na igračkom vrhuncu, njegova karijera već je dulje vrijeme u silaznoj putanji. Nogometaš koji je za reprezentaciju moćnog Brazila upisao čak 68 nastupa sada je daleko od nacionalne vrste, a ova šala Stevenagea na njegov račun možda najbolje demonstrira koliko se srozao, odnosno koliko nije ni sjena onog igrača za kojeg je Barcelona svojedobno iskrcala Liverpoolu odštetu od 135 milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider