Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Penali i tijesna pobjeda

Hrvatski Euro došao kraju: Finale Engleska - Španjolska u Varaždinu!

Obje reprezentacije dosad su po dva puta osvajale naslov u ovoj dobnoj kategoriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu Europskog prvenstva za nogometaše do 17 godina koje se održava u Hrvatskoj igrat će Engleska i Španjolska, mladi Englezi su u prvom polufinalu u Zaprešiću svladali vršnjake iz Turske sa 2:1 (2:1), dok su Španjolci u Varaždinu bili uspješniji od Nijemaca boljim izvođenjem 11-eraca sa 4:2 (0:0, 0:0) nakon što u 80 minuta nije bilo pogodaka.

Engleska je povela sa 2:0 pogocima Hudson-Odoija (11) i Sancha (37), a za Tursku je u samoj završnici prvog poluvremena smanjio Kesgin (40+3). U drugih 40 minuta rezultat se nije mijenjao.

Španjolska je imala najveću šansu za pogodak u utakmici protiv Njemačke u 70. minuti, ali tada njezin kapetan i najbolji strijelac Ruiz nije realizirao kazneni udarac. No, Ruiz jer bio precizan u raspucavanju nakon utakmice, dok dva njemačka igrača nisu uspjela postići pogodak.

Finalni susret igrat će se u petak u Varaždinu od 20:00.

I Engleska i Španjolska dosada su po dva puta osvajale naslov u ovoj dobnoj kategoriji, mladi Englezi su slavili 2010. i 2014. godine, a mladi Španjolci 2007. i 2008.

Francuska izborila peto mjesto i SP

Četiri reprezentacije koje su se plasirale u polufinale ovoga EP-a izborilo je i nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Indiji od 6. do 28. listopada, a nastup u Indiji u utorak je izborila i Francuska koja je u susretu za peto mjesto u Sesvetama svladala Mađarsku sa 1:0 (1:0) golom Gouirija (26).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider