Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Građani opet prvi

Guardiola ispisao povijest engleskog nogometa i vratio City na vrh, Azpilicueta izgubio derbi pa se zakačio s navijačem

Manchester City pobijedio je Brighton 3:0, a Chelsea izgubio od Arsenala 2:4.

Pep Guardiola (Foto: Afp)

Nogometaši Manchester Cityja vratili su se na vrh ljestvice engleske Premier lige nakon što je tu poziciju na 24 sata "okupirao" Liverpool 3-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Brighton and Hove Albiona u zaostaloj utakmici igranoj u srijedu. Treneru građana Pepu Guardioli to je bila 250. pobjeda na klupi Cityja u svim natjecanjima i postao je najbrži šef u povijesti engleskog nogometa s tim dostignućem.

City je otpor gostiju slomio u drugom poluvremenu, prvo je Mahrez (53) uz dosta sreće uspio zatresti mrežu, zatim je udarac Fodena (65) na putu ka mreži pogodio u blok jednog od gostujućih igrača za 2-0, da bi konačni rezultat postavio Bernardo Silva (82).

Vodeći City sada ima 77 bodova, jedan više od drugog Liverpoola, koji je u utorak sa 4-0 nadigrao Manchester United, a oba sastava do kraja prvenstva imaju za odigrati po šest utakmica.

Brighton je ostao 10. sa 40 bodova.

Arsenal dobio jednog rivala, poravnao se s drugim za LP

Arsenal se bodovno poravnao sa svojim velikim rivalom Tottenham Hotspurom na četvrtoj pozciji, posljednjoj koja vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone, 4-2 (2-2) gostujućom pobjedom protiv trećeg Chelseaja. U prvom poluvremenu je Arsenal dva puta dolazio u vodstvo preko Nketiaha (13) i Smith Rowea (27), a Chelsea se vraćao golovima Wernera (17) i Azpilicuete (32). No, u nastavku je Nketiah (57) svojim drugim golom treći put osigurao prednost Arsenalu na što Chelsea više nije imao dogovor da bi Saka (90+2-11m) u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca kojega je sam izborio postavio konačni rezultat.

Cesar Azpilicueta poslije utakmice zakačio se s vlastitim navijačima na tribini koji su mu nešto dobacivali. Pogledajte taj trenutak OVDJE.

Mateo Kovačić zbog ozljede gležnja nije konkurirao za nastup u sastavu Chelseaja.

Peti Arsenal sada ima 57 bodova, kao i četvrti Tottenham, a oba kluba su odigrala po 32 susreta, dok je treći Chelsea s pet bodova više i utakmicom manje.

REZULTATI ZAOSTALIH UTAKMICA:
Chelsea - Arsenal 2-4 (Werner 17, Azpilicueta 32 / Nketiah 13, 57, Smith Rowe 27, Saka 90+2-11m)
Everton - Leicester City 1-1 (Richarlison 90+2 / Barnes 5)
Newcastle United - Crystal Palace 1-0 (Almiron 32)
Manchester City - Brighton and Hove Albion 3-0 (Mahrez 53, Foden 65, Bernardo Silva 82)

Tablica Premier lige:


 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider