Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
chelsea bolji u gradskom derbiju

Pobjede favorita u Engleskoj: Liverpool uvjerljiv, Man City jedva slavio

Liverpool je zamalo povećao prednost nad Cityjem, koji je ipak održao korak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Liverpoola zadržali su prvo mjesto na ljestvici engleske lige s bodom ispred drugog Manchester Cityja zahvaljujući uvjerljivoj 5:0 (2:0) pobjedi protiv Watforda na svom Anfieldu u susretu 28. kola.

Liverpool je ka pobjedi poveo Mane (9, 20) s dva rana pogotka, oba na asistencije Alexander-Arnolda, da bi u nastavku mrežu gostiju pogodili još Origi (66) i Van Dijk (79, 83).

Hrvatski stoper Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi Liverpoola.

Manchester City je s minimalnih 1:0 (0:0) na svom terenu svladao West ham United kako bi zadržao priključak s Liverpoolom, a jedni gol postigao je Aguero (59-11m).

Liverpool sada ima 69 bodova, dok je City na 68.

U derbiju kola Chelsea je na svom Stamford Bridgeu bio bolji od Tottenham Hotspura s 2:0 (0:0). Prvi gol postigao je Pedro (56), da bi velikim nesporazumom s vratarom Llorisom Trippier (84-ag) zabio autogol za konačnih 2:0.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 77. minute. Na vratima domaće momčadi bio je veteran Wily Caballero, dok je Kepa Arrazibalaga, koji je u nedjelju odbio izaći iz igre u 120. minuti finala Liga kupa protiv Manchester Cityja, ostao na klupi.

U ostalim utakmicama Mancester United je porazio Crystal Palace s 3:1, Arsenal je s 5:1 razbio Bournemouth, dok je Southampton s 2:0 svladao Fulham.

Drugim uzastopnim porazom treći Tottenham je izgubio kontakt s vodećim dvojcem, ostao je na 60 bodova, dok je Chelsea šesti s 53 boda, ali i utakmicom manje od četvrtog Arsenala koji ima 56 i petog Manchester Uniteda koji je na 55 bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider