Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ono se ne zaboravlja

Junak i tragičar finala Svjetskog prvenstva na raskrižju karijera: Nadomak potpisa za velikane

Emiliano Martinez i Randal Kolo Muani uskoro bi mogli promijeniti klubove.

Randal Kolo Muani i Emiliano Martinez (Foto: Afp)

Finale Svjetskog prvenstva, Argentina - Francuska, rezultat je 3:3, igraju se posljednje sekunde produžetka. Na semaforu piše da je 123. minuta i upravo u to vrijeme Randal Kolo Muani izlazi sam pred Emiliana Martineza.

Mladi Francuz mogao je birati gdje će pucati, ali izabrao je najgoru moguću opciju za njegovu reprezentaciju - uputio je prizemni šut koji je svojom lijevom nogom Martinez zaustavio i ušao u povijest argentinskog naroda.

Za mnoge je to najveća obrana u povijesti svjetskih prvenstava.

Nešto više od pola godine kasnije akteri se nalaze pred potpisom najvećih ugovora u svojim karijerama.

Argentinski TyC Sports piše da bi Martinez mogao napustiti Aston Villu i prijeći u Inter, koji je ponudio odštetu od 15 milijuna eura. Talijanski velikan u potrazi je za novim vratarom nakon što je Andrea Onanu prodao u Manchester United i izbor je pao na Martineza.

A baš je Manchester United moguća nova destinacija za Kola Muanija. Trener Erik ten Hag htio bi ga dovesti iz Eintracht Frankfurta, ali bi, kako pišu Englezi, umjesto plaćanja astronomske odštete radije poslao neke igrače u njemački klub i time snizio iznos koji bi Crveni vragovi morali iskrcati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider